23 Aralık 2014 10:47

Torun Center işçileri için adalet!

Torun Center’da 10 işçinin can verdiği asansör faciasına ilişkin davanın duruşması yarın görülecek.

Paylaş

Torun Center’da 10 işçinin can verdiği asansör faciasına ilişkin davanın duruşması yarın görülecek. Duruşma Çağlayan’da bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00’da başlayacak. Demokrasi İçin Hukukçular yaptıkları açıklamayla sorumluların yargılanması ve işçiler için adalet araşışına destek vermek için herkesi duruşmayı takip etmeye çağırdı.

CEZASIZLIK CESARETLENDİRİYOR

Torun Center’de yaşanan işçi katliamı ile ilgili soruşturmada asıl sorumlu işverenler hakkında takipsizlik kararı verildiği hatırlatılan açıklamada “Yargı cezasızlık pratiğiyle, yeni iş cinayetleri için cesaretlendirici bir rol oynamaktadır” dendi. Bu konuyla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunulacağı belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Diğer sorumlular hakkında açılan davada ise, olay basit bir tedbirsizlik sorununa indirgenmiş durumda. Oysa, sorumluların durumu olası kasıtla ölüme sebebiyet vermek olarak değerlendirilmelidir.”

HEPSİ ORADAYDI

Açıklamada “TOKİ’nin, yasal sorumluluğu olmasına rağmen iş güvenliği tedbirlerini denetlemedi, iş güvenliği firması NCA yetkililerinin eğitimsiz işçilerin arızalı asansörlerin çalıştırılmasına göz yumdu, müfettişlerin tespit ettiği eksikliklere rağmen inşaat tüm hızıyla, gece-gündüz devam etti, Torunlar işvereni de arızalı aynı asansörlerle işin sürdürülmesini sağladı, Çalışma Bakanlığı da denetlemediği ve eksikliklerin hesabını sormadı. Bu iş cinayetinde hepsi oradaydı” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da ırkçılara karşı mücadele büyüyor

SONRAKİ HABER

Ülker işçilerine destek sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...