23 Aralık 2014 06:03

‘Eski bakanlar komisyonu oyalıyor’

Ertelemeyi Evrensel'e değerlendiren komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, eski bakanların, komisyon çalışmaları ve verilecek kararı oyalamak istediğini söyledi.

Paylaş

Hasan AKBAŞ/Tuba GÜNGÖR
Ankara/İstanbul

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki suçlamaları soruşturan Meclis Komisyonu 4 eski bakanla ilgili yapılacak “Yüce Divan” oylamasını 5 Ocak tarihine erteledi. 

MALVARLIKLARI TİCARETTEN GELİYORMUŞ!
Yolsuzluk Komisyonu dün akşam saatlerine kadar, Eski Bakan Erdoğan Bayraktar dışındaki üç bakanın işyerlerine raporuna ait bilirkişinin “kayıtlı gelirlerle orantılı değil” tespitine karşılık hazırlattıkları mali bilirkişi raporunu görüştü. Basına açıklanmayan rapora ilişkin edindiğimiz bilgilere göre, üç bakan şirketlerinin 2013’den önceki mali hesaplarının “Komisyonun görev ve yetki alanına girmediği” gerekçesiyle incelenemeyeceğini iddia etti. Eski bakanlar, kendileri ve ailelerinin üzerine olan işyerlerinin muhasebe kayıtlarını iletti. Bakanlar savunmalarında varlıklarının işyerlerinden edindikleri kar ve gelirlerden oluştuğunu savundu. 
Ertelemeyi Evrensel'e değerlendiren komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, eski bakanların, komisyon çalışmaları ve verilecek kararı oyalamak istediğini söyledi. Eski bakanlardan Bayraktar hariç komisyona gönderdikleri cevap ve belgelerin komisyonda bilirkişi tarafından karşılaştırıldığını belirten Aksünger, “Bu belgeler daha önceden gönderilmemiş ve şimdi gönderildiğine göre farklı bir şey var altında. Bu durum kendileri hakkında bir nevi de suç duyurusu demektir” dedi.

‘PSİKOLOJİK ORTAM YARATIYORLAR’
Aksünger, 5 Ocak tarihinde yeniden bir araya gelecek komisyonun öncesinde resmi bir çalışmanın olmayacağını ancak, bilirkişinin gönderilen evrakların karşılaştırmalarını yapacağını bildirdi. “Bu durum Egemen Bağış’ın tamamen komisyonu oyalama taktiğidir. Psikolojik bir ortam yaratmaktır” değerlendirmesinde bulunan Aksünger, konunun ehemmiyetle takipçisi olacaklarını söyledi. 

‘AKLAMA KOMİSYONU OLARAK ÇALIŞIYOR’
AKP’li komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün İstanbul Savcılığı’nca komisyona gönderilen belgeleri iade etmesine tepki olarak komisyondan ayrılan CHP milletvekili Namık Havutça da komisyon çalışmalarına ilişkin gazetemize konuştu. Havutça, “Daha en başından beri ben bu komisyonun eski bakanları ve yolsuzluğu aklama komisyonu olarak değerlendirmede bulunmuştum. Komisyon başkanının hiç bir komisyon üyesine danışmadan gelen savcılık belgelerini İstanbul’a iade etmesi bu aklamayı en başından beri belli ediyordu.

‘OYALASALAR DA YÜCE DİVAN’A GELECEK’
AKP siyasal çoğunluğuna güvenerek yolsuzlukların üzerini kapatmak istese de, bu durum eninde sonunda yargılamadan kaçamayacak. Ama şimdi ama sonra. Şimdi ne kadar gizlenilmeye çalışılsa da, İktidar değişikliği olduğu gün bütün gerçekler açığa çıkacak” değerlendirmesinde bulundu. Havutça, yolsuzluk dosyalarının üzerinin ısrarla kapatılmak istendiğini, ancak eninde sonunda bütün belgelerin su yüzüne çıkacağını, daha fazla oyalanamayacağını ve Yüce Divan’da yargılanacağının altını çizdi.

4 ESKİ BAKAN HAKKINDAKİ YÜCE DİVAN OYLAMASI 5 OCAK'A ERTELENDİ

ÖNCEKİ HABER

Sığınmacılar arasında ayrımcılığın belgesi

SONRAKİ HABER

Pakistan 500 mahkumu idam edecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...