18 Temmuz 2011 08:09

UCMK’dan Türkiye’ye çağrı

ULUSLARARASI Ceza Mahkemeleri Koalisyonu (UCMK), Uluslararası Adalet Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye ve diğer devletleri Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) kabul etmeye çağırdı.  UCMK, Uluslararası Adalet Günü’nün 13. yıldönümünde yaptığı açıklamayla 13 yıldır tüm dünyada soy

UCMK’dan Türkiye’ye çağrı
Paylaş

ULUSLARARASI Ceza Mahkemeleri Koalisyonu (UCMK), Uluslararası Adalet Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye ve diğer devletleri Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) kabul etmeye çağırdı.  

UCMK, Uluslararası Adalet Günü’nün 13. yıldönümünde yaptığı açıklamayla 13 yıldır tüm dünyada soykırım, insanlığa karşı işlenen suçlar ve savaş suçlarının UCM tarafından takip edildiğini bildirdi. Açıklamada, “1993 yılından beri bahsi geçen suçların, aralarında Bosna-Hersek, Ruanda, Sierre Leone ve Sudan’ın bulunduğu 12 farklı ülkede işlendiği iddialarına ilişkin 6 farklı uluslararası ya da özel mahkemede 200 civarında sanık hakkında 181 dava açıldı” denildi. Dünya üzerinde en ciddi suçlar olduğu belirtilen soykırım, insanlığa karşı  suçlar, savaş suçları ve saldırıların engellenmesi için UCM’nin 6 ülkedeki ihlallerle ilgili soruşturma açtığı, 19 yakalama ve 9 tutuklama kararı yayınladığı ifade edildi.

Roma Statüsü’nün kabul edilişi tarihi olan 17 Temmuz 1993’ün Uluslararası Adalet Günü olarak kutlandığı kaydedilen açıklamada, “Türkiye’yi evrensel adaletin yerleşmesi, soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları ve saldırı suçunu işleyen faillerin cezasız kalmasının önlenmesi için Roma Statüsüyle kurulan sisteme dahil olmaya davet ediyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gel vatandaş kelepir üniversiteye gel!

SONRAKİ HABER

Lice’de bulunan cesetler İstanbul’da incelenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...