22 Aralık 2014 09:48

İÜ öğrencilerinden Kürtçe ders

İstanbul Üniversitesinde okuyan Kürt öğrenciler, Kürt dili ve kültürünü yaşatmak için “Yaneya Huner û Siyasetê/ Politika ve Sanat Kulübü” kurdu.

Paylaş

İstanbul Üniversitesinde okuyan Kürt öğrenciler, Kürt dili ve kültürünü yaşatmak için “Yaneya Huner û Siyasetê/ Politika ve Sanat Kulübü” kurdu. Çok sayıda öğrencinin ve öğretim görevlilerinin de ilgi gösterdiği kulüpte, haftada 2 saat Kurmanci ve 2 saat Kırmançki dersi veriliyor.

Kulüp üniversite rektörlüğü tarafından onaylandı. İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi ek binada haftada 2 saat Kurmanci ve 2 saat Kırmançki dersi verilen kulüpte, öğrenciler, Kürtçenin politika ve sanat içinde daha rahat kullanılması için böyle bir kulübe ihtiyaç duyduklarını ve bunun için açtıklarını belirtti. Kulüp üyesi öğrencilerden Bilal Aktaş, önümüzdeki yıllarda Sorani lehçesinde de dersler vereceklerini dile getirdi.

Kulübün verdiği Kurmanci derslerine katılan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Kıvılcım da, “Neden Kürtçe öğrenmek istiyorum. Çünkü benim Kürt öğrencilerim ve Kürt dostlarım var. Onlarla kendi ana dillerinde konuşabilmek istiyorum” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Pertevniyal yaya üst geçidi kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Öğrenci servisi takla attı: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...