22 Aralık 2014 01:11

Katiller hâlâ bulun(a)madı

Adana’da Gündem ve Azadiya Welat gazetesi dağıtırken silahlı saldırıyla öldürülen Kadri Bağdu cinayetinin üzerinden iki ayı aşkın zaman geçmesine rağmen, soruşturmada bir ilerleme yaşanmadı. Bağdu ailesi cinayette ‘hiçbir iz’ olmamasını gerçekçi bulmuyor.

Paylaş

Emre AYDIN
Volkan PEKAL
Adana

Adana’da Seyhan ilçesi Şakirpaşa semtinde Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetesi dağıtımı yaptığı sırada saldırıya uğrayan Kadri Bağdu’nun ölümünün üzerinden iki ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen failleri bulun(a)madı. Avukat Tugay Bek, Bağdu cinayetinin, faili meçhul cinayetler listesine eklenmek üzere olduğuna dikkat çekti.

Azadiya Welat ve Özgür Gündem Gazetesinin Dağıtımcısı Kadri Bağdu öldürüleli iki ay oldu ancak cinayetin sorumlularında bugüne kadar bir yol alınmadı.

Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, soruşturmanın sağlıklı bir biçimde yürümediğini belirterek, Adana Emniyetinin bir takım araştırmalar içerisinde olduğunu belirttiklerini ancak bu araştırmanın neticesinin aradan geçen 2 aylık zaman süresinde dosyaya konulmadığını belirtti. Bek, dosyada bir kısım görüntü kayıtları, MOBESE kamerası kayıtları, özel şahıslara ait güvenlik kamerası kayıtları, polisler tarafından incelemeye alınıp analiz yapılıp dosyaya bir rapor halinde sunacaklarını fakat hâlâ söylediklerini gerçekleştirip bir rapor sunmadıklarını anlattı. Aynı tarihlerde Diyarbakır ve  Bingöl’de yaşanan emniyet ve askeri mensuplara ilişkin saldırıları Hükümetin aynı gün içerisinde, hatta kimisini birkaç saat içerisinde çözmekle övündüğünü söyleyen Bek, Kadri Bağdu cinayetinde bir ilerleme kaydedilmemesine tepki gösterdi.

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU YERİNDE İNCELEMELİ

Av. Tugay Bek, geçtiğimiz günlerde Bağdu’nun eşi ve kardeşiyle birlikte TBMM’de bir ziyarette bulunduklarını, burada CHP, HDP kurullarıyla, Meclis İnsan Hakları Komisyonuna Kadri Bağdu cinayetine ilişkin bir dilekçe sunarak cinayete ilişkin taleplerini ilettiklerini anlattı.  Meclis İnsan Hakları Komisyonunun, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile bu konuya ilişkin bir yazışma yaptığını söyleyen Bek, yazışmayı yeterli bulmadıklarını söz konusu komisyonun bizzat Adana’ya gelip meseleyi yerinde araştırması ve cinayetin çözülmesi konusunda baskı oluşturması gerektiğini vurguladı.

‘KATİLLERDEN İZ OLMAMASI İNANDIRICI DEĞİL’

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kadri Bağdu’nun oğlu Ferhat Bağdu, herhangi bir eylem ya da olay olduğunda “Görüntülere bakıp çoraplarımızın renginden dolayı gözaltına alıyorlardı” diyerek, bu kadar zaman geçmesine rağmen babasının katillerinden hiçbir iz olmamasını gerçekçi bulmadığını söyledi.

Babasının mahallede sevilen bir insan olduğunu hiçbir düşmanları olmadığını dile getiren Bağdu, babası Kadri Bağdu’nun daha önce polisler tarafından gözaltına alındığını ve  yine polislerce tehdit edildiğini ileri sürdü. “Babam hiçbir suçu yokken aylarca cezaevinde kaldı” diyen Bağdu, babasının failinin devlet olduğunu düşündüğünü ifade etti.

AYNI GÜN BAŞKA SALDIRILAR DA OLDU

Erdoğan’ın “Gerekeni yapacağız” sözlerini söylediği gün babasının öldürülmesinin ‘manidar’ olduğunu ifade eden Bağdu, aynı gün DBP Ceyhan İlçe Başkanının evine saldırı gerçekleştiğini, Radyo dünya ve gazete çalışanlarının tehditler aldığını söyledi. Olayı çözeceğiz sözü veren emniyetin kendilerine “IŞİD yaptı” imasında bulunduklarını anlatan Bağdu, cinayeti her kim gerçekleştirdiyse bulunmasını istedi.

ÖNCEKİ HABER

‘Utanç pazarında’ Elvis’in onur mücadelesi

SONRAKİ HABER

Gerçeği haberleştirmek...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...