18 Temmuz 2011 07:26

Şampiyon Japonya

Almanya’da düzenlenen Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda zafere ulaşan taraf final maçında Amerika Birleşik Devletleri'ni yenen Japonya oldu. Penaltılar sonucunda rakibini 5-3’lük skorla yenen Japonyalı futbolcular, şampiyonluğu deprem ve tsunami sonrası yıkıma uğrayan ülkelerine armağan etti.Frankfurt kentinde Commerzbank

Şampiyon Japonya
Paylaş

Frankfurt kentinde Commerzbank Arena’da Bibiana Steinhaus’un yönettiği ve yaklaşık 50 bin kişinin izlediği Japonya-ABD karşılaşmasının ilk yarısı hareketli fakat golsüz tamamlandı. ABD'nin daha çok pozisyona girdiği bu dönemde Wambach'ın bir şutu da direkten döndü.

Mücadelenin ikinci yarısı ise ilk yarıya göre daha sakin başladı. Japonya, savunma dozajını arttırmak isterken hücumdan fedakarlık edince ABD topa hakim olan ve oyunu rakip yarı alanda oynayan taraf oldu. İkinci yarının ilk 15 dakikası neredeyse pozisyonsuz geçerken, 65’te Wambach yine gole yaklaştı. 69’da ise sahneye çıkan Alex Morgan, savunmanın arkasına atılan uzun pası düzgün bir vuruşla ağlara yolladı.

Golden sonraki on dakikada Japonya hızla rakip kaleye gitmeye çalışırken ABD ise rakibini bozmaya çalıştı. 81’e kadar ABD’nin planı işlerken savunmanın yaptığı çok büyük bir hata sonunda topu ceza sahası içinde önünde bulan Aya Miyama skora dengeyi getirdi. Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma uzatmaya gitti.

İlk uzatma devresine ABD etkili başlarken Japonya oyunu kendi yarı alanında kabullendi. Artık gol ikinci uzatma yarısına kaldı derken ABD’de Wambach sahneye çıktı. İlk golün sahibi Alex Morgan’ın pasında topu düzgün bir kafayla kaleye yollayan Wambach takımını öne geçirdi.

İkinci uzatma devresine ise ABD tempoyu düşürerek başladı. 115. dakikaya kadar da bu plan işe yaradı ve Japonya’yı durdurmayı başardılar. Ama üst üste gelen Japonya atakları ABD savunmasını hataya zorladı. 116. dakikada kullanılan bir kornerden sonra Homare Sawa usta bir vuruşla topu ağlara yolladı ve surumu 2-2’ye getirdi.

Kupanın galibini belirlemek için seri penaltılara gidildi. ABD ilk üç penaltının hepsini kaçırırken, Japonya ise üçte iki isabet sağlayarak büyük bir avantaj yakaladı. Wambach’ın gole çevirdiği penaltıdan sonra 11 metreye gelen Kumagai topu ağlarla buluşturdu ve kupayı Japonya’ya getirdi.

Turnuvanın en iyi kalecisine verilen "Altın Eldiven" ödülünü ABD kalecisi Hope Solo aldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim müfettişlerine rotasyon sürgünü

SONRAKİ HABER

Yaşamın her alanında mücadeleyle geçen 25 yıl

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa