18 Temmuz 2011 07:17

Eğitim müfettişlerine rotasyon sürgünü

İzmir Eğitim Sen 1 Nolu Şubesi, Eğitim Müfettişleri rotasyon sürgünü hakkında, Eğitim-Sen binasında basın toplantısı düzenledi.Eğitim Sen İzmir Şubeleri adına basın açıklamasını okuyan 3 Nolu Şube Başkanı Ulaş Yasa, Türkiye genelinde görevli 3127 eğitim müfettişinden 1409 tanesinin rotasyon kapmasında sürgün

Eğitim müfettişlerine rotasyon sürgünü
Paylaş

Eğitim Sen İzmir Şubeleri adına basın açıklamasını okuyan 3 Nolu Şube Başkanı Ulaş Yasa, Türkiye genelinde görevli 3127 eğitim müfettişinden 1409 tanesinin rotasyon kapmasında sürgün edildiğini söyledi. Siyasal iktidar ve bazı yöneticilerin denetimi ortadan kaldırma çabalarının son yıllarda daha da yoğunlaştığını ifade eden Yasa, “Bunun için de eğitim müfettişliği değersizleştirilmekte ve kimi yanlışları abartılı bir şekilde sürekli gündeme getirerek ortadan kaldırılmak istenmektedir” dedi. “Eğitim geçmişten bugüne sermaye ve siyasal iktidarın çıkarlarına hizmet edecek şekilde yönlendirildiği bir gerçektir” diyen Yasa, “Ancak bu siyasal iktidar döneminde kamusal alanın tasfiyesi politikalarına uygun olarak eğitim ve eğitim çalışanları ve öğrenciler aleyhine en acımasız kararlar ortaya konmuştur” dedi.

Uygulamadan mevcut 3127 eğitim müfettişinden 1409 tanesinin etkileneceğine vurgu yapan Yasa, bu sayının 12 Eylül 1980 askeri cunta darbesi dönemini sayılmazsa en büyük rotasyon sürgünü olacağını dile getirdi. Yapılan uygulama ile birçok insanın mağdur olacağına da değinen Yasa, bu durumun yıllardır iktidarın hedefi olan eğitim müfettişliğini ortadan kaldırmaya yönelik bir adım ve bu alanda kadrolaşmaya zemin hazırlamak için bir uygulama olduğunu söyledi. Hukuki bir yanının olmadığına dikkat çeken Yasa, “Bu yönetmelik derhal geriye çekilmeli, başka müfettişler olmak üzere sendikaların da görüşleri alınarak, müfettişlerin var olan sorunlarının da giderileceği, siyasal iktidarın ve bürokratların baskı ve etkilerinden uzak, objektif ve bilimsel bir denetim ve rehberlik mekanizması için yeni bir yönetmelik hazırlanmalıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te “Abdullah Demirbaş’la Dayanışma Komitesi” oluşturuldu

SONRAKİ HABER

Şampiyon Japonya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...