20 Aralık 2014 17:18

'Komplo davası düşmeli'

4 yıldır devam eden ve birçok sosyalist hakkında asılsız iddialarla toplam 100 yılı aşan cezaların istendiği, kamuoyunda ‘Devrimci Karargah Davası’ olarak bilinen torba davanın, 24 Aralık’ta Yargıtay 9. Ceza Dairesinde karar duruşması yapılacak.

Paylaş

4 yıldır devam eden ve birçok sosyalist hakkında asılsız iddialarla toplam 100 yılı aşan cezaların istendiği, kamuoyunda ‘Devrimci Karargah Davası’ olarak bilinen torba davanın, 24 Aralık’ta Yargıtay 9. Ceza Dairesinde karar duruşması yapılacak.

Duruşma öncesinde aralarında, Vedat Türkali, Rıdvan Turan, Figen Yüksekdağ, Akın Birdal , Ahmet İnsel, Ahmet Şık, Ahmet Telli, Alper Taş, Aslı Aydıntaşbaş, Aydın Çubukçu, Beyza Üstün, Celal Başlangıç, Erdoğan Aydın, Gençay Gürsoy, Hatip Dicle, İbrahim Kaboğlu, İdris Baluken, İlkay Akkaya, Jülide Kural, Kadir İnanır, Kani Beko, Kamuran Yüksel, Lami Özgen, Levent Tüzel, Menderes Samancılar , Mehmet Soğancı, Mithat Sancar, Nazan Üstündağ, Nazım Alpman, Öztürk Türkdoğan, Pervin Buldan, Rıza Türmen, Selahattin Demirtaş, Selma Gürkan, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder’in de olduğu yazar, akademisyen, gazeteci ve siyasi parti genel başkanlarının da olduğu 105 imzacının imza attığı metninde 21 Eylül 2010’da yapılan komplo davasının düşürülmesi istendi.

HUKUK GARABETİ

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ile parti merkez yöneticileri, SYKP Eş Başkanı Tuncay Yılmaz, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, Türkiye Gerçeği Sözcüsü Mehmet Güneş, Bilim ve Gelecek Dergisi Yazarı Baha Okar, ileri derece kanser hastası olan ve cezaevinde olması durumunda yaşama şansı olmayan SDP Üyesi Sultan Seçik ve daha birçok sosyalistin yargılandığı Devrimci Karargah davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, 100 yılı aşan ceza kararlarının onaylanmasını istediği imza metninde hatırlatıldı. Torba dava olarak nitelendirilen davanın Türkiye’deki hukuk garabetinin sembollerinden biri olduğu belirtilen imza metninde, şu ifadelere yer verildi: “Gerek yerel mahkemelerde devam eden ve gerekse Yargıtayda temyiz aşamasında olan KCK ve tüm emek ve demokrasi güçlerini susturmaya yönelik davalar, tek başına bile totaliter bir rejimin göstergesi sayılması gereken Terörle Mücadele Yasası, TBMM’de kabul edilen iç güvenlik paketi ile demokrasi güçlerine karşı AKP’nin keyfi cezalandırma mekanizmalarından bir nebze olsun vazgeçmediğini göstermektedir. Bir kez daha söylüyoruz; bütün hukuki dayanakları çökmüş olan, tam bir hukuk katliamı haline dönüşmüş bütün davalar derhal düşürülmelidir.”

PAZARTESİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Diğer yandan HDP ise, dava süreci ile ilgili olarak 22 Aralık’ta saat: 12.00’de İstanbul’da Cezayir toplantı salonunda Vedat Türkali, Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Akın Birdal ve HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün katılımıyla basın toplantısı yapacak. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Barbarlığa karşı işçi sınıfı ve halklar kazanacak'

SONRAKİ HABER

Filede VakıfBank devreyi lider tamamladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...