20 Aralık 2014 12:56

Gezici ayakkabı kutusu sergisi Kuğulu Park'ta açıldı

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümü sebebiyle Ankara Dayanışması üyeleri Gezici ayakkabı kutusu sergisi açtı.

Paylaş

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümü sebebiyle Ankara Dayanışması üyeleri Gezici ayakkabı kutusu sergisi açtı. 25 Aralık'a kadar her gün bir noktada sergiyi açacak olan dayanışma üyeleri, "Hırsızlar iktidarda olduğu sürece bu sergiyi geleneksel olarak yapacağız, Ayakkabı kutularını hatırlatacağız" dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası sebebiyle bir sergi açmaya karar veren Ankara Dayanışması üyeleri serginin ilkini Kuğulu Park'ta açtı. Soma katliamı, Yırca ağaç katliamı ve Gezi direnişi'nden örneklerin bulunduğu sergide, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu dolar ve saatler yer aldı. Temsili bir para kasası da kurulan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

'HIRSIZLAR YÖNETTİKÇE KUTULARI HATIRLATACAĞIZ'

Burada dayanışma adına konuşan Yonca Alemdar, "Şüphesiz 17 Aralık'tan önce de yolsuzluk vardı. Ancak 17 Aralık bunun ayyuka çıktığı ve iktidarca da itiraf edilmiş bir durum olarak ortaya çıktı. 17-25 Aralık'ta kanıta ihtiyaç duymayacak şekilde açık bir organize hırsılık ve halkı soyma vakasıdır. Bu nedenle 17 Aralık'ın ne olduğunu ispatlamaya çalışmıyoruz. Amacımız, unutmamak, açığa çıkartmak ve hesap sormaktır. Ayakkabı sergimiz tam da bunun içindir. Ayakkabı kutuları, 17 Aralık'tan bu yana artık hepimize devasa hırsızlığı, soygunu, yalan ve talanı hatırlatıyor. Hırsızlar iktidarda olduğu sürece bu sergiyi geleneksel olarak yapacağız, Ayakkabı kutularını hatırlatacağız" diye konuştu.

Akşam saatlerine kadar açık kalan sergi, 27 Aralık'a kadar sırasıyla,  Dikmen Ahmed Arif Parkı, Yüksel Caddesi, Batıkent Ethem Sarısülük Parkı, Çarşamba Tuzluçayır Ethem Sarısülük Kütüphanesi'nde açılacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kobanéli taşımak 'makul şüphe' oldu

SONRAKİ HABER

İsmail Bahçeci’nin akıbeti soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...