20 Aralık 2014 14:30

Erdoğan ve Davutoğlu 'paralel' konuştu

Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu bugün arka arkaya yaptıkları açıklamalarla 14 Aralık’ta Gülen Cemaatine yapılan operasyona sahip çıktı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Rize’de  14 Aralık operasyonu ile ilgili konuştu. Erdoğan ve Davutoğlu operasyona sahip çıkarken, Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Kurulunda konuştu. Konuşmasında 17-25 Aralık operasyonuna değinen Erdoğan, operasyonun darbe olduğu söylemini yineleyerek, “Dönemin başbakanı diyenler dönemin Haşhaşi örgütü oldular. Kısa sürede içinde dönemin Haşhaşi örgütünü kimse hatırlamayacak. Hatırlayan da hayırla yad etmeyecek” dedi.

‘NEYMİŞ GÖZALTINA ALINLAR GAZETEYCİYMİŞ’

14 Aralık operasyonuyla ilgili de konuşan Erdoğan, yargının delilerden yola çıkarak operasyon yaptığı belirterek, operasyonu takip ettiğini kaydetti. “AB bile tatil gününde açıklama yaptı” diyen Erdoğan, “Bunlar ne kadar hassas. 50 yıldır bizi kapılarında bekletenlerin bu hassasiyeti nereden geliyor. Ben bu AB’nin en büyük ülkesine PKK terör örgütünü ülkenizde besliyorsunuz dediğimde baştaki zat ya da hanımefendi haklarında 4 bin dosya var dediler. Netice hiç. Ya da verdikleri cevap burası hukuk devletidir. Türkiye de bir hukuk devleti. Burası guguk devleti mi?” diye konuştu. Erdoğan, “Türkiye’deki mahkemenin kararlarına ve tasarrufuna saygı göstereceksiniz. Neymiş gözaltına alınanlar gazeteciymiş. Ya gazeteci suç işlemiyor mu? “ şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN CHP’YE YÜKLENDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, partisinin Rize İl Kongresinde konuştu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için ‘paralel çete’nin devreye sokulduğunu savundu.

Şişli belediyesindeki gelişmeler üzerinden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ya yüklenen Başbakan, “Birbirlerine tehdit yağdırıyorlar. Kılıçdaroğlu’ya değil 4 yıl, 4 dakika bile bu ülke emanet edilmez” dedi. 14 Aralık operasyonuyla ilgili konuşan Davutloğu, “Kimse gazetecilik dolayısıyla şu anda soruşturma altında değildir. Bir çete basın üzerinden örgütlenerek mazlum ve mağdur bir topluluk üzerine kumpas kurduysa bunun gereğini yapmak yargının görevidir” dedi.  Davutoğlu, Cumhurbaşkanı için Güneysu’ya gidip dua edeceğini de belirterek, “Cumhurbaşkanımız ne kadar Konyalı ise o kadar Konyalıyım. Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeli ise ben de o kadar Rizeliyim” dedi.  

Başbakan Rize’nin ardından  partisinin Trabzon İl Kongresine katıldı. Davutloğu, buradaki konuşmasında da CHP’yi darbecilikle suçladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor Genel Kurulu'nda kavga çıktı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da Galatasaray heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...