19 Aralık 2014 14:48

Kız Kardeşlik Köprüsü’ne esnaf desteği

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden kadınlar, “Kobanê’ye Kız Kardeşlik Köprüsü” kampanyasının son günlerinde mahalle esnafını dolaştı.

Paylaş

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Erdoğan, kampanyaya destek istemek için mahallede kapı kapı dolaştıklarını anlattı. Esnafın en çok dikkatini çeken kısmın dernek olarak Suruç’a gidecek olmalarını söyleyen Erdoğan, “Kiminle konuştuysak önce ‘Kendinize dikkat edin’ dediler. Sonra ‘Bizden selam söyleyin. Biz de savaş istemiyoruz. Sonuna kadar dirensinler. Biz de burada direneceğiz’ dediler. Bu da kampanyanın amacına ulaştığını gösteriyor bize” dedi.

‘BARIŞI KADINLAR GETİRECEK’

Erdoğan, “Kampanya başladığı günden bu yana bir iddiamız vardı. Her kapıyı çalacaktık, bütün kadınlara ulaşacaktık ve savaşı lanetleyecektik. Önemli oranda bu hedefe ulaştık. Kimi destek verdi, kimi ‘Hiçbir şeyim yok ama gönlüm ve dualarım sizinle’ dedi, kimisinin ise kafası karışıktı” diye konuştu. “Kapı çalarken bazen başka dertler sıkıntılar dinliyorduk” diyen Erdoğan, “Kadın olarak sorunlarımız ve taleplerimiz ortak, öyleyse neden yan yana gelmeyelim ki? Bu savaşı biz yaratmadık, ama barışı biz kadınlar sağlayacağız. Esenyalılı kadınların işçilerin ve esnafın kampanyaya destekleri ve dayanışmaya katılmaları derneğimiz adına çok önemli ve onurlu bir iş” dedi. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 26 Aralık’ta Suruç’a gidecek. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İlişkiye ‘suç’ deyip evliliği önerdiler

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de promosyon grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...