19 Aralık 2014 13:52

Kobanêlileri taşımak da makul şüphe nedeni oldu

‘Makul şüphe’ uygulamasına dair tartışmalar sürerken, uygulama başladı. Cemal Yıldız isimli bir vatandaş Suruç’tan Adana’ya giderken yanında bulunan iki Kobanêli yaralı ile birlikte Perşembe akşamı Osmaniye’de gözaltına alındı. Arabadan hiçbir suç unsuru çıkmamasına ve iki Kobanêlinin üzerinden devlet tarafından verilen geçici kimlik belgesi bulunmasına rağmen 3 kişi Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya çekildi.

Paylaş

Perşembe günü HDP İlçe Binasına uğrayan Yıldız Adana’da bulunan yarış atlarına bakmak için Adana’ya gideceğini söyleyince partide bulunanlar Yıldız’dan Adana’da tedavi görecek olan; biri gözünden, diğeri başından yaralı olan iki kişiyi tedavilerine devam etmesi için yanında götürmesini istediler.  Yıldız ve yaralı iki kişi yolda polisler tarafından ‘şüphe’ gerekçesi ile gözaltına alınarak TEM Şubesine götürüldü. Gözaltına alınan Yıldız’a sorguda iki Suriye uyruklu yaralıyı neden Adana’ya götürdüğü soruldu. Avukat Tugay Bek’in nezaretinde ifade veren Yıldız ve 2 Kobanêli vatandaş sorguların ardından Cuma günü serbest bırakıldı.

KOBANÊ’Yİ SAVUNMAK SUÇ DEĞİL

Olayla ilgili gazetemize konuşan Yıldız’ın avukatı Tugay Bek, yaşanan olayın devletin Kobanê’deki çatışmalara katılanları düşman gördüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Makul şüphe ile ilgili konuşan Bek, benzer durumlarda tutuklanmaların da yaşandığının görüldüğünü söyledi. Bek, “Suruç’ta yola çıkan aracın hiçbir suç unsuru olmadan durdurulmasının devletin Kobanê’deki direnişi hasım olarak gördüğünün göstergesi. Halbuki Kobanê’de savaşarak Türkiye Cumhuriyeti yasalarını ihlal etmeleri gibi bir şey söz konusu değil” şeklinde konuştu. (Osmaniye/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Abdulkadir Çakmak için yürüdü

SONRAKİ HABER

Metin Göktepe’nin adı Karakızlar köyünde yaşayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...