19 Aralık 2014 11:14

Dünya medyası Akşam’ın hedefinde

Akşam gazetesi dünya medyasını ‘Vahşi Batı’ başlığıyla hedef aldı. Batı medyasının önemli temsilcilerini Cemaate sahip çıkmakla suçlayan gazete, İngiltere’nin News of the World gazetesine yapılan baskını görmediğini savundu.

Paylaş

Manşetinde Rupert Murdoch, CNN International ve News of the World gibi medya kuruluşlarına yer veren gazete Akşam’da “Batı dünyası, paralel yapıya yönelik operasyonda ‘basın özgürlüğü’ gerekçesiyle ayağa kalktı. Ama İngiltere’deki dinleme skandalında  News of the World gazetesine yapılan baskında Batı dünyasından tek bir eleştiri yükselmedi” denildi. 

PATRON TARAFINDAN KAPATILMIŞ

Geçtiğimiz Ocak ayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, parti grubunda İngiltere Başbakanı David Cameron’un “gazete kapattığını” iddia etmiş o dönem gözler İngiltere’ye dönmüştü. Dün de Akşam gazetesi News of the World hatırlatması yaptı. Erdoğan da Akşam gazetesi de News of the World’un hükümet karşıtı olduğu için kapatıldığını savunuyor ancak; Gazete, medya imparatoru Rupert Murdoch’ın kararıyla gerçekleşti. Murdoch, 1980’lerdeki Margaret Tatcher döneminden başlayarak, Muhafazakar Parti liderleriyle çok yakın ilişkilere sahip bir şirket patronu. News of the World, ağırlıklı olarak ‘skandallara’ ve ünlülerin cinsel hayatına odaklanan bir yayın çizgisi izliyordu. Gazete muhabir ve editörlerinin, istihbarat edinmek için özel dedektiflerle çalışarak, yüzlerce kişiyi mağdur duruma düşüren bir ‘telekulak’ şebekesi kurdukları 2006’da başlayan soruşturmalarla ortaya serilmeye başlandı. Sonunda Murdoch, itibarı beş paralık olan gazetenin yayımlanmasına son verdi.

News of the World neden kapatıldı?

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden ‘basın özgürlüğü’ çıktı

SONRAKİ HABER

19 Aralık Katliamı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...