19 Aralık 2014 00:59

Kahraman kardeşlerin 22 yıl sonra ilk İstanbul konseri

Konser afişlerinde çoğu zaman Metin- Kemal Kahraman yazılan fakat yasaklı olduğu için Türkiye’ye gelemeyen Kemal Kahraman ağabeyi Metin Kahraman’la birlikte 22 yıl aradan sonra İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul
 

Türkiye’deki konserlere uzun süre tek başına çıkmak zorunda kalan Metin Kahraman artık, kardeşi Kemal ile birlikte müzikseverlerin karşısında olacak. Konser afişlerinde çoğu zaman Metin- Kemal Kahraman yazılan fakat yasaklı olduğu için Türkiye’ye gelemeyen Kemal Kahraman ağabeyi Metin Kahraman’la birlikte 22 yıl aradan sonra İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak. Çok sayıda albüme, film müziği, belgesel projelerinde yer alan Metin- Kemal Kahraman kardeşler, cumartesi günü Beşiktaş Kültür Merkezinde saat 20.00’de konser verecek. Konserde Berlinli Müzisyenler Ulli Bartel (keman) ve Erich Schachtner’in (bas), Umut Kahraman (viola) ve Ahmet Tirgil de (keman), ikiliye eşlik edecek. 

TEMATİK ALBÜMLER
1993’de Deniz Koydum Adını albümüyle ikili olarak müzikseverlerin karşısına çıkan Kahraman kardeşler son olarak 2013’te de, bir film müziği albümü olarak, Oğul’u yayımladılar. İkili, tematik albüm repertuvarlarıyla da, 20 yıllık bir müzik yolculuklarını geride bıraktı. Kahraman kardeşler, Dersim’de yaptıkları alan çalışmalarını albümlerine taşıdılar. 1997’de yayınladıkları Yaşlılar Dersim Türküleri Söylüyor isimli dokümanter albüm, bölgenin otantik müziğini yaşlıların kendi ağzından aktarmasıyla, hem bir müzik albümü, hem de, belge niteliği taşıdı. Albüm Zazacanın genç kuşak sanatçılar arasında yeniden fark edilmesinde de ön ayak oldu. 2000’de Dersim halk müziği ozanlarından Zeynel Kahraman ve torunları Ercan Kahraman/Deniz Yıldırım ikilisiyle, Hozat bölgesi ağıtlarını ve düğün müziklerini örnekleyen, “Melem tıya” ve “Davul Gırnata” albümlerini yayınladılar. İkilinin enstrümantal ağırlıklı albümleri Ferfecir albümü müzikseverlerin beğenisiyle öne çıkan albüm oldu. Albüm aynı zamanda ikiliye yapılan “Dersim müziğini yapıyorlar” eleştirilerine de yanıt olurken, sahip oldukları külliyatı da ortaya koydu. 

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi heyecan dolu!

SONRAKİ HABER

Kozanoğlu: Totaliterleşmeye gidiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa