18 Aralık 2014 15:13

Köprüde buluşan filmler Bilgi’de

İstanbul Film Festivali kapsamında son 10 yıldır düzenlenen Köprüde Buluşmalar atölyelerinden filmler aralık ayında İstanbul Bilgi Üniversitesinin Santralistanbul ve Kuştepe Kampüslerinde ücretsiz olarak gösterilecek.

Paylaş

Bilgi Sinema ve İstanbul Film Festivali iş birliği ile gerçekleşen etkinliklerde bugün Yönetmen  Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’ın ortak yapımı “Babamın Sesi”, Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın “Mavi Dalga” adlı filmleri gösterilecek.  

KASETLERDE KALAN SESLER

Babamın Sesi (Dengê Bavê Min), Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’ın yönetmenliğini üstlendiği 2012 yapımı filmi. Almanya, Fransa ve Türkiye’nin ortak yapımı olan filmin galası 29 Ocak 2012’de Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde düzenlendi. Filmin çekimleri Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Babamın Sesi, Maraş Katliamından etkilenen Kürt-Alevi bir ailenin hikayesini ele alıyor. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Film Ödülü”nü alan film, yönetmenlerden Zeynel Doğan’ın ailesinin gerçek hikayesinden yola çıkılarak oluşturuldu ve filmin merkezinde, Doğan’ın babasından kalan kasetler yer alıyor.

SAHİLDEN BİR HİKAYE: MAVİ DALGA

Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın “Mavi Dalga” ise Balıkesir’de yaşayan Deniz’in hikayesine odaklanıyor. Deniz’in babası sürekli batmasına rağmen iki senede bir yeni bir iş kurmaktan vazgeçemeyen bir adamdır. Annesi ise daha ziyade ilkokula giden küçük kardeşi Defne ile ilgilenmektedir. Bir gün Deniz, kıymetli ve önemli bir tablonun yanmasından sorumlu tutulur. Hayatta erkeklere, geleceğe dair kafası karışıkken, ergenlik sorunlarından bunalırken bir de bu olay tuz biber ekmiştir. Bir süre sonra Deniz yaşadığı sıkıntılarda yalnız olmadığını fark edecektir...

Seçkinin son filmi ise Erol Mintaş’ın “Annemin Şarkısı” filmi. Film, 20 Aralık 16.00’da Kuştepe Kampüsü Büyük Salon’da görülebilir.

Gösterimlerin ardından 20 Aralık 18.00’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü Büyük Salon’da tüm filmlerin yapımcı ve yönetmenleri ile bir söyleşi de gerçekleştirilecek.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘The Look of Silence’ !f İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Fikret Otyam’a Doksan’a Bir Kala partisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...