18 Aralık 2014 14:24

IŞİD-Türkiye ilişkisi soruşturulmalı

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’nin IŞİD’i desteklemediği yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Müslim, konunun araştırılması için uluslararası bir komisyon önerisinde bulundu.

Paylaş

ANF’den Ali Güler’e konuşan Salih Müslim, Rojava genelinde savaşın devam ettiğini belirterek, bir taraftan saldırılara karşı savunma sürerken diğer taraftan da bir sistemi oturtmaya çalıştıklarını söyledi. Müslim, “Bu sistem gün geçtikçe hayat buluyor. Bütün kurumlar, insanlar bu sistemde yer alıyor. Halk tarih boyunca ilk defa kendisinin içerisinde bulunduğu bir sistem kurmuş. Bunun savunmasını canı ve kanıyla yapıyor. Til Koçer’den Efrîn’e kadar bunun savunmasını yapıyor Rojavalı’lar” dedi. Musul, Rakka gibi önemli kentlerin IŞİD karşısında 24 saat dayanamadıklarını ama Kobanê gibi küçük bir kentin, 3 aydır direndiğini söyleyen Müslim, “Bunu bütün dünya gördü. Bu da örgütlülükten geçiyor. Örgütlü olmasaydık, biz de direnemezdik” dedi.

IŞİD’in bölgeyi bir bütün olarak ele geçirme hesabının tutmadığını söyleyen Müslim, “Biz Türkiye’nin DAİŞ’i desteklediğini iddia ediyoruz. Böyle bir kuşkumuz var. Eğer Ahmet Davutoğlu, doğru söylüyorsa yaşananların incelenmesi için uluslararası bağımsız bir komisyon kurulmasını öneriyoruz. Bu komisyon Türkiye’de, Rojava ve sınır bölgelerde araştırma yapsın. Kimin DAİŞ’i desteklediği veya desteklemediği ortaya çıkar” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kültür Bakanı’ndan Üstün Akmen'e tazminat davası

SONRAKİ HABER

Küba’nın diplomasi zaferi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...