18 Aralık 2014 13:26

FED kararı doları frenledi

ABD Merkez Bankasının (FED) faiz artışlarında “acele etmeyeceği”ni vurgulaması, yeni rekorlar kıran dolardaki artışı frenledi.

Paylaş

ABD’den gelen açıklamanın hemen ardından 2.31 lira düzeylerine kadar gerileyen dolar, 2.32 - 2.33 aralığında hareket etmeye başladı. Avro da, 2.90 liranın altına çekilip, 2.87 lira dolayına inince, döviz sepetinin değeri de 2.60 düzeylerine geriledi.

ABD Merkez Bankasının kritik toplantısından sonra yapılan açıklamada, faizlerin gelecek yıl içinde artıracağı, ancak “uzunca bir süre” sıfıra yakın seviyede tutulacağı belirtildi. ABD Merkez Bankası Janet Yellen’ın basın toplantısında faizlerin “en az iki toplantıda daha” artırılmayacağına ilişkin sözleri, faiz artışının nisandan önce olmayacağına işaret ediyor. Kamuoyunun beklentisi artışın haziran ayını bulacağı yönünde.

2015 BANKALARI İÇİN ZOR OLACAK

Uluslararası derecelendirme şirketi Fitch, Türk bankalarının 2015 yılında daha zor koşullarla karşı karşıya kalacakları uyarısı yaptı.

“Türk bankaları daha zor 2015’le karşı karşıya kalacak; görünüm durağan” başlıklı bir değerlendirme yayımlayan Fitch, ılımlı ekonomik büyüme, mevduatta rekabet ve aktif kalitesinde hafif bozulma gibi nedenlerle, 2015 yılında Türk bankalarının daha sert koşullarla karşı karşıya kalacaklarını vurguladı. Fitch, buna karşın, güçlü sermaye ve kârlılık nedeniyle görünümün durağan olacağını belirtti. Fitch değerlendirmesinde bankaların sağladığı döviz cinsi fonlamada kısa vadenin payının giderek artmasının ise sektör görünümü üzerindeki en büyük riski oluşturduğu belirtildi. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Konut rantına vergi geliyor

SONRAKİ HABER

Çalışmayan eşini SGK’lı gösterene ceza yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa