17 Temmuz 2011 09:42

AKP’li Çelik’ten garip açıklamalar

Diyarbakır’da yaşanan çatışmanın ardından gerilimi arttıran açıklamalar yapan AKP bu tutumunu sürdürüyor.Yaşananlardan hiç sorumluluğu yokmuş gibi davran hükümet yetkililerinden AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “Ne zaman Türkiye dış politikada bir ivme kazansa, yeniden bir atılım yapması s

AKP’li Çelik’ten garip açıklamalar
Paylaş

Yaşananlardan hiç sorumluluğu yokmuş gibi davran hükümet yetkililerinden AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “Ne zaman Türkiye dış politikada bir ivme kazansa, yeniden bir atılım yapması söz konusu olsa bu tip saldırılar gerçekleşiyor” dedi. Yaşananların Kürt sorunuyla ilgisi olmadığını söyleyen Çelik, Demokratik Özerkliğe ilişkin ise ‘Bu ülkemizin bir kısmına Stalinist bir diktatörlük getirme çabasıdır” şeklinde garip açıklamalar yaptı.

Silvan’da yaşamını yitiren askerler için Adana’da düzenlenen cenaze töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, seçimin ardından başlayan ve AKP’nin tutumu nedeniyle büyüyen krize rağmen, “Seçimin ardından yeni bir iklim, yeni bir uzlaşma arayışlarının var olmasının birilerini rahatsız ettiğini, saldırıların da yeni oluşan siyasi zeminleri sabote etmeye yönelik olduğunu” söyledi. Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler açısından çok yüksek standartlara sahip olduğunu öne süren Çelik, yaşananların Kürt sorunuyla ilgisi olmadığını söyledi.

DTK’nın demokratik özerklik açıklamasını da değerlendiren Çelik, özerklik kavramının demokrasi kelimesiyle hiçbir ilgisi bulunmadığını iddia ederek, “Bu Stalinist bir özerklik tanımı. Başta Kürt vatandaşlarımız olmak üzere ülkemizin bir kısmına diktatörlük getirme çabasıdır. Demokrasi perdesi altıda sistematik bir zulüm yönetimi kurma çabasıdır” ” şeklinde garip bir açıklama yaptı. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Dicle için İngiliz meclisine önerge

SONRAKİ HABER

Casper’a sendika girene kadar direnecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...