18 Aralık 2014 09:27

TMMOB'lulara 'Erdoğan'a hırsız dediniz' saldırısı

Türkiye'nin dört bir yanından, AKP Hükümeti tarafından gündeme getirilen, TMMOB Yasasında değişiklikler içeren yeni Torba tasarıya ilişkin Ankara'ya gelerek tepki gösteren mimar ve mühendislere polis biber gazıyla saldırdı. Çevre Bakanlığı'na yürümek isteyen mimar ve mühendislere polis amirleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında atılan sloganları gerekçe göstererek hakaretlerde bulundu. TMMOB üyeleri açıklamayı polis çemberinde ve TOMA'nın nezaretinde yapmak zorunda kaldı.

Paylaş

TMMOB Yasasında değişiklikler içeren 3194 Sayılı İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair hazırladığı yeni Torba Kanun tasarısına ilişkin TMMOB yönetimi 18 Aralık'ta Ankara'da olacaklarını duyurmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tasarıya ilişkin görüş ve eleştirilerini sunacak olan TMMOB yöneticileri hazırladıkları dosyayı da teslim edecekti. Türkiye'nin bir çok ilinden gelen TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ve şube yöneticileri dün Güvenpark'ta henüz toplanmaya başladığı sırada polis uyarı anonsu yaptı. Ancak, çok geçmeden çevik kuvvet polisleri tarafından kitlenin etrafı çevrilerek dağıtıldı.

ERDOĞAN'I SAVUNUP, TMMOB'LULARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Polis mimar ve mühendislere tekme ve kalkanlarla saldırırken, biber gazı sıkarak kitleyi dağıttı. Kitle YKM önünde yeniden toparlandı, açıklama yapacaklarını belirten TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'ya polis amirleri, açıklama da yaptırmayacaklarını bildirdi. Eyleme destek veren HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP İstanbul Süleyman Çelebi'nin araya girdiği tartışma sırasında kimi polis amirlerinden mimar ve mühendislere yönelik sözlü sataşmalarda bulunulduğu görüldü. Bir polis amiri, "o bir Cumhurbaşkanı ne alakası var diktatörlükle, hırsızlıkla" diye tepki gösterdi, TMMOB yöneticilerinin üzerine yürüdü.

'AKP ALTIN VURUŞ YAPMAK İSTİYOR'

Tartışmanın ardından açıklama yapan TMMOB Başkanı Soğancı, "AKP bizim gücümüzü test ediyor. İşte buradayız. Yağmaya ve talana izin vermeyeceğiz. Bunu bilin" diye konuştu. Çıkarılmak istenen torba ile ormanların, kentin doğal ve mimari alanlarının ranta kurban edileceğinin altını çizen Soğancı, bu torbanın AKP'nin rant açısından altın vuruş torbası olduğunu ve bunun mimar ve mühendisler açısından son radde olduğunu dile getirdi. Asla izin vermeyeceklerini dile getiren Soğancı, yapılan saldırıya da tepki gösterdi. (Ankara/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Ordu'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Ekrem Dumanlı: Gülen'den talimat almadım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...