18 Aralık 2014 01:04

Kadın düşmanı bir iktidarla uzlaşmıyoruz

Feminist kadın örgütleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun “Ülkemizde feminist arkadaşlar ‘ya hep ya hiççi’. Bu mantıkla olaya bakıyorlar ve bu, olayı zorlaştırıyor. Hiç uzlaşmacı olmayan bir tavır” sözlerine tepki gösterdi.

Paylaş

Feminist kadın örgütleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun “Ülkemizde feminist arkadaşlar ‘ya hep ya hiççi’. Bu mantıkla olaya bakıyorlar ve bu, olayı zorlaştırıyor. Hiç uzlaşmacı olmayan bir tavır” sözlerine tepki gösterdi. Sare Davutoğlu önceki gün  Milliyet’te yayınlanan  röportajında, feminist kadınların hükümetin kadına yönelik şiddeti körükleyen bir dil kullandığı şeklindeki  tepkilerine “Ülkemizde feminist arkadaşlar ‘ya hep ya hiççi’ yorumunu yaptı. Davutoğlu’nun bu sözlerini gazetemize değerlendiren İstanbul Feminist Kolektif üyesi avukat Meriç Eyüpoğlu ve  Filmmor ve Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi  Melek Özman AKP’nin kadına yönelik şiddeti engellemek yerine kadın düşmanı politikalarla şiddeti daha fazla körüklediğini söyleyerek, “Böyle bir iktidarla uzlaşmıyoruz” dedi.   

‘BU SÖYLEMLER ŞİDDET OLARAK GERİ DÖNÜYOR’

Hükümetin bir taraftan ‘kadın erkek fıtratı gereği eşit değildir’ dediğini bir taraftan da şiddetle ilgili sorunlara ‘elleri kırılsın’ diye cevap verdiğini ifade eden Eyüpoğlu, “Bu yaklaşımın kendisi, özellikle de eşitlik karşıtı ifadelerin hepsi bize şiddet olarak geriş dönüyor. Bu yaklaşımla uzlaşmak mümkün mü?” diye sordu. Hükümetin aktif çalışmasını aileyi korumak üzerine inşaa ettiğine vurgu yapan Eyüpoğlu, hükümetin kadına yönelik şiddeti engellemek yerine erkek sığınmaevleri ve arabuluculuk merkezleri açtığını söyledi.
Filmmor ve Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi  Özman da, Sare Davutoğlu’na “Kadına yönelik şiddette griler yok” diye cevap verdi. Özman, “Ya şiddete  maruz kalansınız ya da uygulayansınızdır. Bu yüzden ya mücadelede kararlı olursunuz ya da olamazsınız. Biz hükümete bu netliği anlatmaya çalışıyoruz. Bir taraftan aileyi yüceltelim. Muhafazakar aile tahayyülünü koruyalım bir taraftan da kadına yönelik şiddetle mücadele edelim. Bu anlayışla olmaz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gün geçtikçe büyüyen asistan hekim mücadelesi

SONRAKİ HABER

Polisin e-postasıyla gelen müebbet hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...