17 Aralık 2014 11:29

Nestle’de polis saldırısı sürüyor: 15 işçiye gözaltı

Öz Gıda-İş’ten ayrılarak Tekgıda-İş’e geçtikleri için işten atılan ve direnişte olan Nestle işçilerine polis saldırısı sürüyor. İşçilerin servislerin önünü kesmesini bahane eden polisler bir önceki gün 12, dün 17, bu sabah da 15 işçiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Nestle işçilerine desteğe gelen Sütaş işçisi Yunus Dağçal, polisin çok sert davrandığını, bir çok işçiyi darp ettiğini belirterek olay anını şöyle anlattı, “Sabah vardiyasında Nestle önünde zincirli eylem yapıldı. Polis beklemeden anında müdahale etti. Polis şefinin ağız ve burun takviyesi ile gözaltı yapın demesi üzerine çevik kuvvet polisleri ve sivil polisler, burun deliklerine İki parmağını sokup eliyle de dudaklarını yararak  gözaltına aldı”

Olayın işçi servislerinin geldiği sırada gerçekleştiğini dile getiren Dağçal, “Olay servislerin önünde oldu. Polis direk gelerek saldırdı”

Gözaltına alınanlar arasında Tek Gıda-iş Bursa örgütlenme sorumlusu Suat Karlıkaya ve Kadın örgütlenme sorumlusu Vacide Boşnak  da var. 16:00 vardiyasının giriş ve çıkışlarında eylem yapılmaması için gözaltı süresinin uzatılacağı söyleniyor. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Yolsuzluğa bulaşmış hükümet önce otoriterleşir sonra diktatörleşir’

SONRAKİ HABER

CHP'liler, Halkbank'a 'ayakkabı kutusu' fırlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...