17 Temmuz 2011 09:07

Van’ı sel ve yıldırım vurdu

Van’ın Özalp ve Çaldıran ilçelerinde aniden bastıran şiddetli yağışlar can aldı. Yağışların etkili olduğu sekiz köyde meydana gelen selden iki kişi boğularak yaşamını yitirdi. Yine aynı bölgelerde yıldırım düşmesi sonucu da iki kişi hayatını kaybetti.Van’ın Özalp ve Çaldıran ilçelerinde 8 köy

Van’ı sel ve yıldırım vurdu
Paylaş

Van’ın Özalp ve Çaldıran ilçelerinde aniden bastıran şiddetli yağışlar can aldı. Yağışların etkili olduğu sekiz köyde meydana gelen selden iki kişi boğularak yaşamını yitirdi. Yine aynı bölgelerde yıldırım düşmesi sonucu da iki kişi hayatını kaybetti.

Van’ın Özalp ve Çaldıran ilçelerinde 8 köy sular altında kaldı. Sel suları nedeniyle Hacıkışla ve Haciali köylerinin yolu ulaşıma kapandı. Boğazkesen köyde sele kapılan 2 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Hacıkışla köyünde yıldırım çarpması sonucu 16 yaşındaki Ramazan Artok yaralı olarak kaldırıldığı Özalp Devlet Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çaldıran’ın Osmanlı, Sarıçimen, Demirci ve Evciller köylerinde etkili olan şiddetli yağış ve dolu hayatı felç etti. Yağışların etkili olduğu Evciller köyünde yaşayan Esat (22) ile İlhan Kemer (27) kardeşler, tarlada çalıştığı sırada yıldırım çarpması sonucu yaralandı. Köylülerin yardımıyla hastaneye kaldırılan kardeşlerden Esat Kemer yaşamını yitirdi. İlhan Kemer ise Van’da tedavi altına alındı.

Yağışların sele döndüğü bir diğer köy olan Osmanlı’da ekili alanlar da zarar gördü, 100 küçükbaş hayvan telef oldu. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR ölümü gösterip sıtmaya razı etti

SONRAKİ HABER

Özerkliği tanımamanın bahanesi Kürt sorunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa