17 Aralık 2014 09:13

Gökten ayakkabı kutusu yağdı

14 Aralık operasyonu ve medya gruplarına yapılan baskın 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu unutturmadı. 17 Aralık’ın yıl dönümünde, bir çok gazetenin manşeti yolsuzluk haberlerine ayrılmışken, çeşitli İnternet siteleri ve sosyal medya kullanıcıları da adeta yaratıcılıklarını yarıştırdı.

Paylaş

17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun yıl dönümünde bir yıl boyunca yolsuzluğa karşı tavır alan, iddiaları halkın gündemine taşıyan bir çok gazete manşetiyle, beklenildiği üzere tarihi davaya dikkat çekti. Ancak en çarpıcı sunum çeşitli göndermelerle, biraz da eğlenceli hale getirerek “listelist.com” tarafından gerçekleşti.

Listelist’in İnternet sitesini açanlar ayakkabı kutuları, dolar ve kol saatleri yağmuruyla karşılaştı. Sitede de çeşitli haberler yer buldu. Her bir haberin içinde ne bakanların isimleri, ne iddialar, ne de operasyona ilişkin ayrıntılar vardı. Ancak haberler başlıkları ve konular mesaj doluydu. “#17MADDEDE Para sayma makinesinin 1920’lerden bugüne uzanan tarihçesi”, “#17MADDEDE boş ayakkabı kutusunu yaratıcı şekilde kullanma yolları”, 2014’te yapılan 5 ilginç atamayla gerçekliğin sınırlarını zorlamak” gibi  başlıklar Listelis’in İnternet sitesinde ziyarete sunulan haberlerden bazıları.

Listelis'in internet sitesine girmek için tıklayın

 

 

 

 

‘OKEYE HIRSIZ ARANIYOR’

Şok gazetesi de yine şaşırtan diğer bir gazeteydi. Cinsiyetçiliği nedeniyle sürekli eleştirilere neden olan gazete, dün attığı manşet ile oldukça konuşuldu. Zira dün 17 Aralık davasına “Okeye hırsız aranıyor” diyerek göndermede bulundu.  Haber spotu şöyle: Hırsızlık yarışması düzenleyen bir kıraathane sahibi, birinciye kol saati, ikinciye ayakkabı kutusu, üçüncüye ise çikolata kutusu veriyor” Gazete spotunda kol saati, ayakkabı kutusu ve çikolata kutusunu da kırmızı renkte yazdı

BAĞIŞ’IN ‘ŞANLI’ TWİTİ

 17 Aralık davasında adı geçen dönemin bakanı Egemen Bağış’ın attığı twit sosyal medyada dalga konusu oldu Bağış şöyle dedi: “17 Aralık Türkiye'mizin 45 yıl bekletildikten sonra AB'den müzakere tarihi almasının şanlı yıldönümüdür. Yalan ve iftiralarla çarpıtılamaz!”

TWİTTER ‘HIRSIZ VAR’ DEDİ

Sosyal medya hesabı Twitter kullanıcıları 17 Aralık’ı es geçmedi. “#HırsızVar”

ve “#17AralıkDemek” hastagleri Türkiye gündeminde birinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz sene boyu bol bol kullanılan fotoğraflar da yine sosyal medyadan dolaşıma sokuldu.

Atilla Taş: Kutlu olsun bugün 17 Aralık! Neşe doluyor tüm hırsız kalabalık! Ayakkabı kutuları parayla dolsun! Polis gelirse, Reza'nın önüne yatarık!

Leyla Alp: Hırsız dendiğinde kimden bahsettiğini herkesin bildiği ama söylemenin suç olduğu enteresan bir ülkede yaşıyoruz. #HırsızVar

Mehmet Altan: Hırsız var!

Metin Uca: Eve HIRSIZ girse hemen polise koşup önlem arıyorsun, ama HIRSIZ eve yerleşmiş hayatına kenetlenmiş aaa bir kanıksıyorsun bir alışıyorsun:)

Özgür Mumcu: Yavuz hırsız evsahibini bastırır. Bir süre...

Sadi Celil Cengiz: HIRSIZ VAR hırsız var.bütün hırsızları da aynı kefeye koymak ne kadar doğru...

Esra Arsan: afedersiniz hırsız.

Barış Atay: Hırsız var!!!!! #BugünAyın17siKapılarıkitle

Mustafa Altioklar:  HIRSIZ VAAAAAAAAAARRRRRR.....

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Mars’ta yaşam izleri mi bulundu?

SONRAKİ HABER

AB mahkemesi: Hamas terör örgütü listesinden çıkarılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...