17 Aralık 2014 06:32

Kaçeroğlu'nu öldürenler görüntülere rağmen serbest bırakıldı

İzmir'deki Kobané eyleminde öldürülen Ekrem Kaçeroğlu'na ilişkin açılan soruşturmada Kaçeroğlu'na silahla ateş açtıkları tespit edilen ve tutuklu yargılanan 2 kişi, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Paylaş

İzmir'deki Kobané'ye destek eylemleri sırasında polis ve ülkücülerin silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda ağır yaralanan Ekrem Kaçeroğlu, kaldırıldığı hastanede günler sonra yaşam mücadelesini kaybetmişti. Kaçeroğlu'na "ateş ederek" ve "linç ederek" öldürdükleri iddiasıyla ikisi kardeş, akraba olan 4 kişi gözaltına alınmış, TOMA tarafından kaydedilen görüntülere göre Kaçeroğlu'na yerdeyken tekme attıkları tespit edilen Murat Keskin ve Kubilay Aktaş tutuklanırken, tüfekle sokaklarda koşturup ateş açan 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu olarak yargılanan Keskin ve Aktaş'ın görüntülerde ellerinde silah olmasına rağmen, "şüphelilerin eylemlerinin kasten yaralama suçuna dönüşmesi ihtimali"ni göz önünde bulundurarak, serbest bırakılmasına karar verdi.

Kaçeroğlu ailesinin avukatı Nezahat Paşalı, görüntülerle dahi suçu tespit edilen Keskin ve Aktaş'ın serbest bırakılmasına tepki göstererek, davada cezasızlık durumunun yaşanabileceğine dikkat çekti. Böylesi bir davada cezasızlık halinin kaygı verici olduğunu belirten Paşalı, yargının delillerin toplanması aşamasında ve yargılama aşamasında süreci yavaşlattığına söyledi. Kaçeroğlu'nun ölümüne neden olanların serbest bırakılmasının yargının polis ve ülkücü şiddetine bakışını gözler önüne serdiğini belirten Paşalı, "Biz davanın seyri için Kaçeroğlu'ndan çıkarılan mermi parçasının biran öne hangi silahtan çıktığının tespit edilmesi gerektiğini talep ediyoruz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis Diyarbakır'da bir çocuğu öldürdü

SONRAKİ HABER

İHD: Yaralıların gözaltına alınması BM'ye aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...