evrensel.net
PAYLAŞ

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kimdir?

DETAYLAR
Fotoğraf: DHA
AŞAĞI KAYDIR

Eski Adalet Bakanı AKP'li Bekir Bozdağ kimdir? Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı iken neler yaşandı?

Bekir Bozdağ 1 Nisan 1965’te Yozgat Akdağmadeni’nde dünyaya geldi. İlkokul, orta okul ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamlamasının ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında yaptı. Bir süre kamu görevinde bulunduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.

1999’da Fazilet Partisi'den Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan adayı oldu. AKP’nin kurulmasıyla birlikte 2002 Türkiye genel seçimlerinde AKP Yozgat milletvekili oldu.

22, 23 ve 24. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AKP Grup Başkanvekilliği yaptı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 61 ve 62. Hükümette Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. AKP MKYK Üyesi, 64. Hükümette Adalet Bakanı oldu. 24 Temmuz 2017’de ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü oldu.

CEMAATİ SAVUNDU

Adalet Bakanlığı döneminde Gülen Cemaati’ni savunan ve yargının siyasallaşmasıyla cemaat üyelerinin yargıda yer almasına izin veren Bekir Bozdağ, 15 Temmuz sonrası ‘O dönemde Fetullahçı terör örgütünün suç, ihanet şebekesi olduğuna dair bir bilgim yoktu’ dedi.

PARTİLER KAPATILDI, GAZETECİLER CEZAEVİNDE

Adalet Bakanlığı döneminde ise Türkiye’de pek çok adaletsizlik yaşandı. Parti başkanları, gazeteciler, akademisyenler ya tutuklandı ya da ihraç edildi. Ülke OHAL döneminde KHK ile yönetilirken, Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ adalet arayanların samimi olmadığını iddia etti.

Evli ve üç çocuk babası olan Bekir Bozdağ orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekte.

İLGİLİ HABERLER
DİĞER HABERLER