18 Aralık 2018 17:11
Son Güncellenme Tarihi: 18 Aralık 2018 17:39

Paris'te lise öğrencilerinin protestosu sürüyor

Fransa'da lise öğrencileri Macron ve yönetiminin eğitim politikalarını protesto etmek için yeniden Paris sokaklarına çıktı.

Fotoğraf: Yusuf Özcan/AA

Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te lise öğrencileri, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eğitim politikalarını protesto etmek için bir araya geldi.

AA'da yer alan habere göre, öğrenci sendikalarının çağrısıyla yüzlerce öğrenci eğitim sisteminde yapılan değişiklikleri protesto etmek için Paris'in Descartes Caddesi'nde toplandı. Republique Meydanı'na yürüyen öğrenciler, Macron karşıtı sloganlar attı. Eylemde öğrenciler, yaklaşık 2 hafta önce Mantes-la-Jolie'deki eylemde polisin, diz çöktürerek ellerini bağladığı öğrencilerle dayanışma için bir süre diz çökerek elleri bağlı şekilde kaldı. Öğrenciler, Macron ve hükümetin eğitim politikalarına karşı tepkilerini dile getirdi.

Lise öğrencileri, yaklaşık 2 haftadır Macron'un eğitim politikalarını protesto etmek için ülkenin birçok kentinde eylemler yapıyor.

Geçen hafta ülke genelinde "kara salı" eylemi düzenlenmişti. Ülke genelindeki eylemde çıkan çatışmalarda 6 Aralık'ta 700'den fazla, 5 Aralık'ta da 32 lise öğrencisi gözaltına alınmıştı.

Mantes-la-Jolie'deki 6 Aralık'ta yapılan eylemde yaklaşık 70 polisin 146 lise öğrencisini diz üstü ve elleri bağlı şekilde tuttuğu anlara ilişkin görüntüler sosyal medyaya yayılmıştı. Bunun üzerine Yvelines Valiliği görüntüleri paylaşanların bulunması için soruşturma başlatmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de anayasa komisyonu kurulması için 3 ülke anlaştı

SONRAKİ HABER

Öğrenci servisi ile kamyon çarpıştı: 13'ü öğrenci, 15 kişi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...