16 Aralık 2018 09:56
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2018 13:49

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sürüyor

Meclis Genel Kurulu'nda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının bütçeleri görüşülüyor.

Fotoğraf: VOA/Wikimedia Commons (Public Domain)

Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda, 2019 Mali yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurul'un bugünkü oturumda; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

TBMM Genel Kurulu, AKP'li Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop Başkanlığı’nda toplandı. Genel Kurul’un bugünkü oturumunda; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

GENEL KURULDA CUMARTESİ ANNELERİ TARTIŞMASI

Devam eden bütçe görüşmelerinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP'li vekiller arasında, Cumartesi Anneleri ile ilgili sözlü tartışma çıktı. HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın “Sizler Arjantin'deki darbecilerin bile yapmadığı gibi analarımıza ‘paçoz’ dediniz” eleştirisine Bakan Soylu, “Cumartesi Annelerine söylemedim. Siyasi kolu olduğunuz PKK terör örgütüne ‘paçoz’ dedim” ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları, “Cumartesi Annelerini adeta saçından, tülbendinden sürükleyerek, gözaltına aldınız. Bununla da yetinmediniz Sayın Bakan, sizler Arjantin'deki darbecilerin bile yapmadığı gibi analarımıza ‘paçoz’ dediniz. Bununla da yetinmediniz, Sayın Eş Başkanımız Pervin Buldan'ı tehdit ettiniz. Yine bu iktidar döneminde kadınlara yönelik şiddet, yüzde bin 400 oranında artmış durumdadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Hakan: Erkan Petekkaya beni alkollü bir şekilde arayıp küfretti

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Trump, Erdoğan'a 'Gülen'i sınır dışı için çalışıyoruz' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa