14 Aralık 2018 11:22

Emekçiler deprem riski olan tapu binasının tahliyesini istiyor

Adana’da deprem riski taşıyan tapu binası her gün binlerce vatandaş ve yaklaşık 500 kamu emekçisi için tehlike oluşturuyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

5 yıl önce depreme dayanıksız, riskli bina olduğu gerekçesi ile yıkım kararı verilen Tapu Kadastro Müdürlükleri binasının deprem riski altında faaliyette olduğunu belirten Yapı Yol Sen, Türk İmar Sen ve Bayındır Memur Sen bina önünde yaptıkları basın açıklaması ile binanın bir an önce tahliye edilmesini istediler. Binada 500 kişinin çalıştığını ve her gün 5 bin kişinin işlem için binada bulunduğunu dile getiren emekçiler bir ölüm gerçekleşmeden önce tahliyenin yapılmasını istediklerini aktardı. KESK’in krizin yüküne karşı düzenlediği miting çalışması için Adana’da bulunan Yapı Yol Sen Genel Kadın Sekreteri Havva Avcı, emekçilerin hayati risk altında çalışmalarının doğru olmadığını belirterek binanın derhal boşaltılmasını istedi.

DEPREMDEN SONRA BOŞALTILAN BİNA TAPU’YA TAHSİL EDİLMİŞ

Kurumlar adına ortak basın metnini okuyan Türk İmar Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Ali Doğan, bu sorunu yıllardır dile getirdiklerini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirterek “Yüzde 67 oranında riskli yapı raporu olan, şu an önünde toplandığımız bina tahliye edilmelidir” dedi. Binanın Vergi Dairesi Müdürlükleri’ne ait iken 1998 depreminin ardından tahliye edildiği bilgisini veren Doğan, uzun süre atıl bekleyen binanın kendi müdürlüklerine tahsil ettiğini ifade etti. Binada görev yapanlar olarak huzursuz ve mutsuz olduklarını dile getiren Doğan, “Daha acısı çalışanlarımız can güvenliği taşımaktadır. Kullanımının riskli olduğu tespit edildiği günden bu yana tüm yetkili kuruluşlara binanın tahliye edilmesi için gerek yazılı, gerek sözlü başvurularda bulunmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık” dedi.

‘ENERJİ VERİMLİLİĞİ, OTOPARKI, SIĞINAĞI VE TEKNOLOJİK İMKANLARI OLAN BİNA İSTİYORUZ’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘afet riski altında bulunan alanların dönüştürülmesi’ işlerini yaptığını hatırlatan Doğan, “Terzi kendi söküğünü dikemez” şeklindeki atasözünün Bakanlık’ın bünyesindeki bina için geçerli olduğunu belirterek “Kendisine bağlı olan Adana Tapu ve Kadastro Müdürlükleri binasının deprem tahkikleri ve analizlerini yaptırmıyor. Bu durumu sorumlu sendikacılık adına kabul etmiyoruz” dedi. Mevzuata uygun enerji verimliliği, otoparkı, sığınağı ve teknolojik imkanları ile donatılmış kamu binalarının tesis edilmesini isteyen Doğan, binanın boşaltılmaması durumunda iş bırakma eylemi yapmaktan kaçınmayacaklarını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Yağma politikalarına karşı mücadele edecek katılımcı yerel yönetim'

SONRAKİ HABER

İzmir Barosu: Kazalara sessiz kalmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...