İstanbul ve Ankara'da lapa lapa kar yağışı

İstanbul ve Ankara'da yer yer lapa lapa kar yağışı etkili oluyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

12 Aralık 2018 06:42
Son Güncellenme Tarihi: 12 Aralık 2018 10:44
Paylaş

Sıcaklığın düşmesiyle birlikte İstanbul'un batı bölümlerinde kar yağışı başladı. Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Arnavutköy ve Silivri ile İstanbul Havalimanı çevresinde kar yağışı etkili oldu. Beylikdüzü'de yağan lapa lapa kar objektiflere yansıdı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün İstanbul'un yüksek kesimlerinde yaptığı karla karışık yağmur uyarısının ardından, kentte ilk kar yağışı Beylikdüzü, Çatalca, Büyükçekmece ve Silivri bölgelerinde başladı.

Büyükçekmece'de kar yağışının etkisiyle, görüş mesafesinin düşmesi üzerine D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Sabah saatlerinde yağmur şeklinde devam eden yağış, Arnavutköy ve İstanbul Havalimanı çevresinde havanın soğumasıyla yerini kara bıraktı.

Anadolu Yakası'nda ise Çamlıca Tepesi, Aydos Ormanı başta olmak şehrin yüksek noktalarında öğle saatlerinde yağmurla karışık başlayan kar yağışı, yerini kar yağışına bıraktı. 

Bakırköy'in Florya ilçesinde ise aşırı yağış nedeniyle yolu su bastı. Bazı araçlar su birikintisinin içinde mahsur kalırken, bazı araçlar ise yolu geçmeyi başardı. Bir sürücü ise su birikintisini geçmeye çalışırken, aracı suya saplandı. 

Yağışlı sistemin bugün akşam saatlerinden sonra İstanbul'u terk etmesi, cumadan itibaren de yeni ılık ve yağışlı sistemin etkili olması bekleniyor.

ANKARA'YA DA KAR YAĞDI

DHA'nın haberine göre Ankara'da da gece yarısı başlayan hafif kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Yer yer lapa lapa yağan kar ile birlikte yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. Kentin merkez noktalarında bazı alanlarda binaların çatıları ve araçların üzeri de beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle ulaşım yavaşlarken, ekipler, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri yönlendirerek ulaşımı rahatlatmaya çalıştı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İş görüşmesine çağrıldığı adreste polis tarafından karşılandı!

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: En çok sendikaların isyan etmesi lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...