10 Aralık 2018 13:31

Kaşıkçı cinayeti: 'Suudi Arabistan Başkonsolosu da suçun ortağı'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun 'Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosunun da bu suçun ortağı olduğu anlaşılmaktadır' dedi.

Fotoğraf: Cemal Yurttaş/DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kaşıkçı cinayetine ilişkin "Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosunun da bu suçun ortağı olduğu anlaşılmaktadır" dedi.

"Merhum Suudi gazeteci için adaletin uluslararası hukuk düzleminde aranması uluslararası toplumun çıkarına olacaktır" ifadelerini kullanan Altun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin iade talebi, Suudi makamlarına 'Kaşıkçı cinayetini tüm detaylarıyla aydınlatmaya hazır olduklarını' dünyaya göstermek için bir fırsat sunmuştur. Öte yandan Kaşıkçı’nın katillerinin iadesini reddetmek, ancak Suudi Arabistan’ı cinayeti örtbas etmeye çalışmakla itham edenleri haklı çıkarır."

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giren Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan daha sonra haber alınamamıştı. Suudi Arabistan yönetimi, 18 gün sonra gazeteci Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğünü kabul etmek zorunda kalmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise "Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde, evlilik işlemleri için girdiği Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğunda, daha önceden yapılan planlama doğrultusunda, başkonsolosluk binasına girer girmez boğularak öldürülmüştür. Cesedi, boğularak yine önceden yapılan planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir" ifadelerine yer verilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçileri taşıyan kamyon kaza yaptı: 30 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Uykusuzluk salgınının bir gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...