10 Aralık 2018 13:07

ODTÜ öğrencileri rektörlüğe yürüyecek

ODTÜ öğrencileri, ihmallere ve denetimsizliğe karşı topladıkları dilekçeleri, rektörlüğe teslim edecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, arkadaşları İrem Kütük’ün ölümüne neden olan ihmaller ve denetimsizliğe karşı topladıkları 5 binden fazla dilekçeyi yapacakları yürüyüşün ardından rektörlüğe teslim edecek. Dilekçeye, ODTÜ’den 66 öğrenci topluluğu ve spor takımı da imza attı.

ODTÜ öğrencileri Ali Baran Göğüş'ün intiharı ve İrem Kütük'ün kampüsteki seyir halindeki bir kamyonetin damper kapağının çarpması sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine ‘Yaşamak İstiyoruz’ diyerek dilekçe toplamaya başladı. Dilekçede, 2018-2019 öğretim senesinin başlangıcından bu yana gerçekleşen, rektörlük ve diğer idarî kadrolarca önlenebilecek ölümlerin ve kazaların ardından, ODTÜ kampüsünün yayalar başta olmak üzere tüm kullanıcılar için daha yaşanabilir bir mekâna dönüştürülmesi istendi. Dilekçede öğrenciler şu taleplerini sıraladı: “ODTÜ Sağlık ve Rehberlik Birimi'nin geliştirilmesi, İrem Kütük ve Ali Baran Göğüş'ün ölümleri ardından soruşturma süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve ODTÜ kamuoyuna açıklaması yapılması.”

'GELECEĞİMİZ İÇİN BULUŞALIM'

ODTÜ öğrencileri, yarın saat 13.00' de Beşeri Bilimler Binası'ndan rektörlüğe doğru gerçekleştirecekleri yürüyüşle topladıkları dilekçeleri rektörlüğe teslim edecek. ODTÜ öğrencileri, yaptıkları açılamada “Yaşanan kayıpların ihmallerden ve denetimsizlikten kaynaklandığını biliyoruz. Talep ve ihtiyaçlarımızın karşılanmaması ise hayatlara mal olmakta. Hayatlarımız, geleceğimiz için bu sürecin bir parçası olalım ve topladığımız dilekçelerle rektörlüğe yürüyelim” diyerek tüm ODTÜ bileşenlerini yürüyüşe katılmaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji Birliği: Dışarıdan gelenler değil ev sahibiyiz

SONRAKİ HABER

TTB yöneticisi hekimler, 'barış' dedikleri için yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...