21 Kasım 2018 11:44

Okulun 3. katından düşen lise öğrencisi yaşamını yitirdi

Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi okullarda yaşanan ölümlere dikkat çekti, devletin kendini sorumlu tutmayan anlayışına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Soner Gülezer/DHA

Paylaş

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 14 yaşındaki lise öğrencisi Barbaros Zülfigaroğlu, 20 Kasım günü okulun üçüncü katında bulunan sınıfının penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında yaşanan ölüme dair yazılı basın açıklaması yaptı.

Gölcük Anadolu Lisesi'nde meydana gelen olayda Zülfigaroğlu, teneffüs esnasında okulun üçüncü katında bulunan sınıfında pencere kenarında oturduğu sırada dengesini yitirerek bahçeye düşerek hayatını kaybetti. 

MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi imzasıyla yayınlanan ve “Dünya Çocuk Hakları gününde çocuklarımız okullarında ölmeye devam ediyor” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli kamuoyu henüz bir ay önce Derince Denizciler Mahallesi'nde bulunan Turgut Reis İlkokulu bahçesinde demir kapının üzerine devrilmesi sonucu 1'inci sınıf öğrencisi Mehmet Ali İşler'in ölümünün acısını yaşarken yeni bir çocuk ölümü haberi aldı. Ne yazık ki dün, dünya çocuk haklarının kutlandığı evrensel günde, haber ajanslarından Gölcük'ün Ulaşlı Mahallesi'nde bulunan Gölcük Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 14 yaşındaki Barbaros Zülfigaroğlu’nun, okuduğu okulun 3. katında bulunan sınıfının penceresinden düşerek öldüğü haberini öğrendik. Barbaros’un ailesinin acısını paylaşıyor, geride kalan ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

'KENDİNİ SORUMLU GÖRMEYEN DEVLET ANLAYIŞI'

Mehmet Ali’nin ölümü sonrasında yetkilileri uyardıklarını belirten MMO, okullarda çocuklar için ciddi tehlike kaynakları olduğunu, teknik ve idari önlemler alınmaz ise başka çocukların da yaşamını yitirebileceğine dikkat çekti.

Yaşanan ölümlere dair yetkililerin açıklama dahi yapmadığının vurgulandığı açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklarımızın bilim ve fen ışığı altında, sağlıklı ve güvenli eğitim olanaklarını sağlamakla yükümlüdür ve okullarda yaşanan her şeyden sorumludur. Barbaros’un, Mehmet Ali’nin ve diğer çocuklarımızın ölümü zamanla unutulamaya terk edilebilecek bir olay değildir. Onlar canımızdan ve gelecek günlerimizden koparılmış birer candır. Biz unutmayacağız, unutulmasına da izin vermeyeceğiz” denildi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Reha karakteri ‘körleştiren adanmışlığın’ sessiz çığlığı sanki’

SONRAKİ HABER

Cinsel seçilim ve evrim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...