20 Kasım 2018 13:40
Son Güncellenme Tarihi: 20 Kasım 2018 16:11

Yasin Börü davasında itirazlar esastan reddedildi

İstinaf Mahkemesi, Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesi davasının kararına yapılan itirazları esastan reddetti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstinaf Mahkemesi, Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesi davasının kararına yapılan itirazları esastan reddetti, mahkemenin kararını yerinde buldu.

41 SANIKLI DAVA

6-8 Ekim 2014'teki Kobane olayları sırasında, Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları Riyat Güneş, Ahmet Dadak ve Hasan Gökgüz hayatını kaybetmişti.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Nisan 2017 tarihinde verdiği kararında, 41 sanıktan 16'sını 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ile 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştı. 2 sanığa ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası vermişti. Mahkeme heyeti, yaşı 18'den küçük 6 sanığı ise yine aynı suçlardan 110 yıl hapis cezasına mahkum ederken, sanıklara, 'adam öldürmeye teşebbüs', 'konut dokunulmazlığını ihlal', 'terör örgütü propagandası yapmak' gibi suçlardan ayrıca ceza vermişti. Mahkeme heyeti, firari 3 sanığın dosyasının ayrılmasına da karar verirken,14 sanığın ise beraatine karar verdiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci İshak Karakaş’ın dosyası mütalaa için savcıda

SONRAKİ HABER

Kayseri’den çağrı: Krizin yükünü çekmeyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...