Konkordato mağduru Makro-Taze işçilerinden imza kampanyası

Makro-Taze Market mağduru işçiler imza kampanyası başlattı: Mağduriyetimiz giderilsin, bir imza da sen at.

19 Kasım 2018 08:11
Paylaş

Konkordato ilan eden Makro-Taze Market mağduru işçiler Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda imza standı açtı. Kayseri Halkına çağrı yapan işçiler, “Mağduriyetimiz giderilsin, bir imza da sen at” dedi.

Makro-Taze mağduru işçiler adına açıklama yapan Ayten Emiroğlu, “Bizler, Makro ve Taze Market’te Kayseri halkına hizmet etmiş işçileriz. Kısa bir süre önce Makro ve Taze Market biz işçilerin haklarını vermeyerek, yangından mal kaçırır gibi kaçtı. Makro ve Taze Market’in konkordato ilanından sonra mağdur edilen işçiler olarak sizlere sesleniyoruz. Binlerce işveren konkordato ilan ediyor ve binlerce işçi hakları verilmeden kapı önüne konuyor! Hangi vicdana sığar bu?” dedi.

Ülke genelinde toplamda 6 bin 500 işçinin mağdur olduğunu söyleyen Emiroğlu, “Krizin yükünü biz işçilere mi çektirmek istiyorlar? Taksitlerini, ev kiralarını ödemeyen onlarca işçi arkadaşımız var. Çocukların ihtiyaçlarını karşılayamamak nasıl bir duygu bilirsiniz. Bizler diyoruz ki; ‘Mağduriyetimiz giderilsin, bir imza da sen at!’ Haklarımızı almak için bir yola çıktı, bu yolda destek olan herkese teşekkür ederiz.” (Kayseri/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Denizli'de düşen eğitim uçağının enkazında 2 kişinin cesedine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin ilk balerininin heykeline tecavüz girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...