19 Kasım 2018 06:32

İDO'dan 'iptal' açıklaması

İç hat seferlerini durdurma kararı alan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş: Devlet İDO ile rekabete girdi. Bu kesinlikle adil değil

Fotoğraf: İDO Basın Bülteni

Paylaş

İç hat seferlerini durdurma kararı alan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş. yazılı açıklama yaptı.

İDO'nun TEPE+AKFEN+SOUTER+SERA ortaklığı tarafından 2011 yılında İBB'ye 861 milyon USD imtiyaz bedel, 73 Milyon USD kredi devri olmak üzere 934 Milyon USD ödeyerek özelleştirildiği belirtilen açıklamada iptal gerekçeleri sıralandı.

Açıklamada özelleştirme sonrası İBB'nin sözleşmeye aykırı olarak Bursa Belediyesi'ne "Bedelsiz" iskele tahsis ederek, BUDO'nun İstanbul/Bursa arasında seferleriyle haksız rekabete sebep olduğu, Ambarlı Liman arsasının İDO'ya teslim edilmediği, Sirkeci Harem hattı İDO'nun en karlı hatlarından biri olmasına karşılık, UKOME kararı ile 3,5 ton üzeri araçların geçişinin engellendiği gibi maddeler sıralandı ve bu politikaların İDO'nun gelir kaybı yaşamasına neden olduğu belirtildi.

Kabataş iskelesinin Martı Projesi nedeni ile kapatılması sonucu yolcu sayısında yüzde 80 düşüş yaşandığı belirtilen açıklamada UKOME kararları nedeniyle fiyatlara zam yapılamaması da gerekçeler arasında yer aldı.

"Bu kararlar Karayolları'nın yani devletin İDO ile rekabeti anlamına gelir ki bu kesinlikle "Adil" değildir. Haksız rekabete girmektedir" denilen açıklamada, "Bu şartlar dahilinde 01 Aralık 2018 tarihi itibariyle Sirkeci - Harem hattı hariç iç hat seferlerimizi geçici olarak durdurduğumuzu anlayışınıza sığınarak bildirmek isteriz. Bu kapsamda 01 Aralık 2018 tarihinde Bostancı-Beşiktaş, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Adalar hatlarımız geçici olarak durdurulacak olup Bostancı, Yenikapı ve Kadıköy iskelelerimiz şehir dışı hatlar için faaliyet vermeye devam edecektir" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

"MHP'nin Siverek adayıyım" diyen Bucak'tan "Mezar"lı tehdit

SONRAKİ HABER

Perakende satış hacmi yüzde 3,4 azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...