17 Kasım 2018 11:23
Son Güncellenme Tarihi: 17 Kasım 2018 11:35

Erdoğan Gezi'yi dilinden düşürmüyor: Gelip çevreciliği görsünler

Erdoğan, İstanbul'da yapımı tamamlanan millet bahçelerinden Başakşehir Millet Bahçesi'ndeki açıyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yapımı tamamlanan millet bahçelerinden Başakşehir Millet Bahçesi'ndeki açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan açılışta, “İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artırdık” diye ifade etti. Erdoğan konuşmasında Gezi direnişini de hedef alarak, "Gezi olaylarını yapanlar gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler" dedi. 

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

* "Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçelerinin hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

* "Hizmete sunduğumuz millet bahçelerimizle 100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerden birini daha yerine getirmiş oluyoruz."

* "İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artırdık."

* "Cennetin de rengi yeşil. Cennet bahçeleri deriz ya… Yeşil alanları az olan şehirlerde modern insan için en büyük tehditlerden biri depresyon” 

* "Erdoğan şair Cahit Irgat’ın, “Ağaç” şiirini okudu: Ağacım, dört kol çengi kıyamet / Her dalımda bir / memleket / Uzar kollarım uzar / Taşımda toprağımda bereket / Köklerimden başlar hürriyet / Bana çarptıkça anlar / Yağmur yağmur olduğunu."

* "Yeşil alanları fazla şehirlerde yaşayan insanların depresyon gibi en büyük tehditlerden birine daha az maruz kaldıkları görünmektedir. Batı toplumlarının tabiatı yenilmesi gereken bir anlayış olarak görmesi bütün insanlığı tehdit ediyor. İklimlerin değiştiğini, çocukluğumuzdaki rutininden çıktığını görüyoruz."

* "18 ilimizdeki 33 Millet Bahçesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Hedefimiz, her şehrimize en az birer Millet Bahçesi kazandırmaktır."

'İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YAPACAPIZ'

* "Biz 'Kanal İstanbul' diyoruz, onlar 'İstemezük' diyorlar, 'Yaptırmazuk' diyorlar. Yapacağız, yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız.

* Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız"

*31 Mart 2019 seçimlerini 'Gönül Belediyeciliği' seçimi olarak görüyoruz. Adını böyle koyduk."

GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

* Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler, gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler." 

* "Biz tek parti devrinden beri milleti aşağılayan, küçümseyen, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımlarını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz."

* "Güya en hararetli savunucusu olduğu andı ezbere okumaktan, İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını yanlışsız söyleyebilmekten aciz birilerinin milletimizin kafasını karıştırmasına izin vermeyeceğiz. Utanmadan sıkılmadan bana İstiklal Marşı'nı okuyup okumamaktan bahsediyor. Hadi oradan git ya. 

* Biz İstiklal Marşı'yla Safahat'ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve öyle büyüdük. Milletimizin de bizim de karnımız bu bayat oyunlara toktur. Türkiye'de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e, ne de inancından, meşrebinden, kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz."

*"2019'da milletimizin tercihi yine AK Parti belediyeciliğinden yana olacaktır. Ben buna inanıyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emekçiler yoksulluğa ve işsizliğe karşı İzmir’den sesini yükseltti

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...