16 Kasım 2018 18:23
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2018 18:44

Erdoğan ve Trump telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Kaşıkçı, ‘FETÖ’ soruşturmaları, Suriye’deki gelişmeleri konuştu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra, Cemal Kaşıkçı cinayeti, ABD'de devam eden FETÖ soruşturmaları, Suriye'deki ortak devriye faaliyetleri ve ikili ekonomik ilişkiler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

Erdoğan, Trump'a, Kaliforniya'daki orman yangınlarında hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması ve olayın örtbas edilmesine izin verilmemesi hususunda mutabık kalan iki liderin, Menbiç yol haritası çerçevesinde ortak devriye faaliyetlerinin başlamasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, sürecin bir an önce tamamlanması konusunu da görüştüğü belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD'nin YPG’ye yaptığı yardımları sona erdirmesi hususundaki beklentilerini de dile getirdiği belirtildi.

Fransa'da gerçekleştirdikleri görüşmede ele alınan konuların takibinin önemine değinen iki lider, ülkeler arasındaki işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesi noktasında kararlılıklarını teyit etti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da midibüs şarampole devrildi: 17 yaralı

SONRAKİ HABER

Kamu-Sen Genel Başkanı: Kamu çalışanlarına ek zam verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...