16 Kasım 2018 09:51
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2018 13:30

25 Kasım Antalya Kadın Platformu: Sokağa, eyleme, özgürleşmeye

25 Kasım Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım kapsamında yapacakları etkinlikleri açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

25 Kasım Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım kapsamında yapacakları etkinlikleri açıkladı. Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesinde düzenledikleri toplantıda kadınlar, “Erkek-devlet şiddetine karşı kadınları sokağa, eyleme, özgürleşmeye çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Aynur Seyrek, “Kadına yönelik şiddet, her gün farklı şekillerde yaşamlarımıza ve haklarımıza saldırı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Kadın katliamları, taciz, tecavüz ve çocuk istismarlarının ardı arkası kesilmiyor.

Derinleşen ekonomik krizin faturasını bizlere ödetmek isteyen AKP iktidarı, boşanma sonrası nafaka hakkımıza dahi saldırarak bizleri daha da yoksullaştırmak istiyor, güvencesizlik ve erkek şiddeti arasında tercih yapmaya zorluyor” diye konuştu. Açıklamanın tamamı şöyle: 

İktidarın savaş politikaları biz kadınlara yoksulluk ve gözyaşı olarak yansımakta iken, muhalif kadınlara yönelik tutuklama ve gözaltı terörü ile politika yapma hakkımız engellenmek istenmektedir. Cezaevlerinde siyasi tutsak kadınlar baskı ve tacize maruz kalmakta, birçok kadın çocuğunu cezaevi koşullarında büyütmek zorunda bırakılmaktadır. Devletin kadın politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için  sokağa çıkıyoruz! Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkmak için; sömürüye, milliyetçiliğe, militarizme, homofobiye ve savaşa karşı kadınların mücadelesini ve dayanışmasını yükseltmek için alanlara çıkıyoruz.

LGBTİ’lerin temel hak ve özgürlükleri anayasal güvence altına alınmadığı sürece nefret cinayetlerinin sonunun gelmeyeceğini biliyoruz ve homofobiye-transfobiye karşı ses çıkarıyoruz!

Şiddetsiz bir dünya talebimizi daha güçlü haykırmak için bütün kadınların sesini,
sesimize katmaya çağırıyoruz! 

Yaşasın kadın dayanışması!

25 KASIM ANTALYA KADIN PLATFORMU 25 KASIM ETİNLİKLERİ

■ 18 Kasım Pazar günü 14.00’te Aydın Kanza Kültür Salonu’nda nafaka hakkı konulu panel düzenlenecek. 

■ 19 Kasım Pazartesi günü 12.30’da Güllük Postanesinden kadın mahpuslara dayanışma kartları gönderilecek

■ 25 Kasım’da Aydın Kanza Parkı’nda 14.00’te buluşacak kadınlar Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. (Antalya/EVRENSEL)


ANTALYA KADIN PLATFORMU CEZAEVİNDEKİ KADINLARA KART GÖNDERDİ

Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde cezaevindeki kadınlara kart gönderdi.

Güllük PTT önünde bir araya gelen Antalya Kadın Platformu üyeleri “Tutsak kadınlara özgürlük, yaşasın kadın dayanışması” pankartı açarak bir basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklamayı okuyan Devrim Mol 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününün, Mirabel kardeşlerin ülkelerinde 31 yıl süren diktatörlüğe ve erkek devlet şiddetine karşı direnişinin kadınlara mirası olduğunu vurgulayarak; “Dünyadaki sömürü ve baskı düzeni ülkemizde de, AKP’nin dinci, muhafazakar örtüsüyle bütünleşerek gelişiyor. Cemaat /tarikat yapılarıyla örülü baskı, sömürü, yoksullaştırma eşitsizlik ve ayrımcılık zeminleri üzerinden her an yeniden inşaa ediliyor. AKP Türkiyesi’nde gericilik, kadın bedeni üzerinden şekillendirilerek, başta kadınlar olmak üzere, tüm toplumu kuşatıyor” dedi.

Şiddetin tüm biçimlerinin toplumsallaştırılıp meşrulaştırıldığını ifade eden Mol şunları söyledi; “Var olan mekanizmalar, kadınların temel haklarından ‘özgürlük, kendini var etme ve yaşam hakkını’ engelliyor. Bir çok kadın çocuğunu cezaevi koşullarında büyütmek zorunda kalıyor. Bizler bugün özgürlükleri elinden alınmış tutsak kadınlarla dayanışma amacıyla kartlarımızı, mektuplarımızı onlara ulaştırmak için bir araya geldik. Ezilmişliğe, sömürüye, ayrımcılığa karşı tüm insanlığın onuru için mücadele ederlerken hapse atılan, insanlık dışı koşullarda tutulan, hasta kadın tutsaklar başta olmak üzere, tüm kadın tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Her yıl olduğu gibi, 25 Kasım’da da "Vardık, Varız, Var olacağız" demek için sokakta olacaklarını vurgulayan Mol; bütün kadınları, yanyana, kolkola “Şiddete, tacize, tecavüze, yoksullaşmaya hayır” demek için yapılacak etkinliklere davet etti.

Kadınlar açıklamadan sonra 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü ile ilgili bildiri dağıtarak kadınları yapılacak etkinliklere çağırdı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kitap Fuarı’nda son üç gün

SONRAKİ HABER

İtina ile itibarsızlaştırılır ve korku salınır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...