14 Kasım 2018 18:19

‘Sadece kriz döneminde değil her zaman mücadele etmeliyiz’

İzmir’de Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi krize karşı mücadele konulu panel düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şubesi yoksulluğa güvencesizliğe ve krize karşı panel düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonunda düzenlenen panele DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve Akademisyen Özgür Müftüoğlu katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoglu, “Krize karşı mücadele bu ülkede demokrasi mücadelesidir. AKP iktidarının bu krizin faturasını bize kesmeye çalışmasına karşı ortak akılla mücadele kararlılığımızı sürdürmeliyiz.17 Kasım bölge mitinginde yan yana olmalıyız” dedi.

Akademisyen Özgür Müftüoğlu, kriz dönemlerini anlatarak, “Kriz dönemi dediğimiz dönemler aslında sistemin kendisini yeniden ürettiği dönemlerdir. Özellikle şuna dikkat etmeli; biz emekçiler krizde kaybediyoruz. Peki kriz olmadığı dönem ne oluyor? Meseleyi aslında krize karşı mücadele anlayışı ile koymamız yanıltıcı, mesele sisteme karşı mücadele etmektir. Sadece kriz döneminde değil her zaman mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise, hükümetin geçtiğimiz aylarda açıkladığı Yeni Ekonomi Programını değerlendirerek, “AKP'nin müjde olarak sunduğu, diğer şeyler gibi hak kaybı demektir. Enflasyon rakamlarına baktığımızda da bir sürü kaybımız var. Biz kayıplarımızın telafisini istiyoruz. Büyümeden payımızı istiyoruz. Yine bu dönemde mecliste bütçe görüşmeleri var, aslında bütçe metinleri iktidarın üretim biçimi açısından tercihlerini de gösteriyor. Normalde bütçeler toplumsal ihtiyaçların kolektif bir biçimde belirlenmesi için kaynakların nerelerden yaratılacağı ve bunların nasıl eşit dağıtılacağı şeklinde olmalı. Dolayısıyla bütçe hakkını istemek devletin yapısına da müdahaledir” dedi. Son olarak Gezen, 17 Kasım'da gerçekleşecek kriz karşıtı mitingin önemine değinerek katılım çağrısı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CIA'nın tutukluları ilaçla sorgulama projesi rapora yansıdı

SONRAKİ HABER

Antalya'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...