14 Kasım 2018 13:11

Leyla Güven cezaevinden mektup gönderdi

7 Kasım’da başladığı açlık grevini sürdüren Leyla Güven, tutulduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden mektup gönderdi.

HDP'nin tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven | Fotoğraf: MA

Paylaş

Milletvekili seçildikten sonra tahliye edilmeyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 7 Kasım’da başladığı açlık grevi devam ediyor. Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden mektup gönderdi.

Kürt sorunun çözüme yönelik çözüm arayışlarının egemen iktidar zihniyeti tarafından sekteye uğratıldığını söyleyen Güven, 2013 yılında Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun çözüme yönelik mesajı ile yeni bir döneme girildiğini ancak müzakere sürecinin arife döneminde sürecin AKP tarafından sona erdirildiğini dile getirdi.

‘SORUNLAR AĞIRLAŞARAK DEVAM EDİYOR’

Sonraki süreçte belediyelere kayyımlar atandığını, halkın temsilcilerinin tutuklanmasıyla sorunların ağırlaşarak devam ettiğini ifade eden Güven, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün açısından Türkiye toplumunun içinde bulunduğu tüm toplumsal sorunların çözüm aktörünün Sayın Öcalan olduğu herkesçe bilinmektedir. Sayın Öcalan 2015 yılından beri ne aile ne de avukatları ile görüştürülmüyor. Ağır tecrit koşullarında tutulan Sayın Öcalan’ın Türkiye toplumunun barışını sağlayacak bir misyona sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Ayrıca misyonunun ve rolünü yerine getirebilecek koşulların ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde sağlaması gerekmektedir. Bu nedenlerden dolayı ben özgür irademle Sayın Öcalan ile görüşme sağlanıncaya kadar süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladığımı belirtiyorum.”

TJA'DAN LEYLA GÜVEN AÇIKLAMASI

Öte yandan TJA üyesi kadınlar, açlık grevinde olan Leyla Güven'e ilişkin HDP Diyarbakır İl binası önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada konuşan HDP Yenişehir İlçe Eş Başkanı Demet Özkaran, tecritin bir insanlık suçu olduğunu ve  barışın önünde engel olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye: Türkiye'den kaynaklı İdlib’de siyasi süreç durdu 

SONRAKİ HABER

Yusuf Abi solmayan renkler bıraktı ardında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...