Hekimlerin 'Hastanemi kapatma' eylemine polis saldırısı ve gözaltı

Ankara'da 'Hastanemi Kapatma Ankara Platformu' çağrısıyla Numune Hastanesi önünde eylem yapanlara polis saldırdı, 3 kişi gözaltına alındı.

14 Kasım 2018 09:27
Paylaş

Ankara'da Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinin açılacağı gerekçesiyle birçok hastanenin kapatılmasına tepki göstermek isteyenlere polis saldırdı, 3 kişi gözaltına alındı.

Sağlık örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partilerin bir araya geldiği Hastanemi Kapatma Ankara Platformu, kapatılacak hastanelerden biri olan Numune Hastanesi önünde toplandı. Ancak kolluk güçleri, oturma eyleminin başlamasına izin vermeyererk hekimlere saldırdı. TTB Eski Başkanı Beyazıt İlhan gözaltı aracına bindirildikten sonra serbest bırakılırken 3 kişi gözaltına alındı.

Sağlık örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partilerin bir araya geldiği Hastanemi Kapatma Ankara Platformu, kapatılacak hastanelerden biri olan Numune Hastanesi önünde toplandı. Basın açıklamasından yarım saat önce hastane önünde toplananlar ile emniyet güçleri arasındaki müzakereden sonuç çıkmayınca polis eyleme saldırdı. Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, saldırının nedeninin “Numune Hastanesi Başhekiminin eyleme müsaade etmemesi ve şikayet etmesi” olduğunu söyledi.

TTB Eski başkanı Beyazıt İlhan gözaltı aracına alındıktan bir süre sonra serbest bırakıldı. Numune Hastanesinden Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu önüne doğru geçen gruba polisin tekrar saldırısı sonucu yeniden gözaltı yapıldı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erşat Akyazılı, Halkevleri Üyesi Hadi Sinan İskit ve ismi öğrenilemeyen bir ambülans çalışanı gözaltına alındı ve işlemleri yapılmak üzere emniyete sevk edildi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İsrail Savunma Bakanı Lieberman istifa etti

SONRAKİ HABER

Ankara ve Bursa'da kadınlar 25 Kasım'a çağrı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...