13 Kasım 2018 04:29

Kaftancıoğlu: İstanbul'da AK Parti ile başa başız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yerel seçim öncesi AKP ile başa baş gittiklerini söyledi ve 'Bizim gündemimiz sadece İstanbul' dedi.

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

Paylaş

Yerel seçim gündemi ısınırken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kentteki çalışmalarına dair bilgiler verdi. Kaftancıoğlu, "AK Parti'ye yerelde oy veren seçmenlerin yüzde 17'lik kısmı "Ben başka partiye oy verebilirim" diyor. Bizim gündemimiz sadece İstanbul olacak" ifadesini kullandı ve AKP ile başa baş gittiklerini söyledi.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'CHP İSTANBUL'DA SÜRPRİZ ADAY ÇIKARIR MI?'

"İstanbul adayını İstanbul örgütü ve İstanbul halkı belirleyecek. Şu ana kadar 8 yerel yönetim çalıştayı yaptık. Örgütün tüm katmanlarıyla fikir alışverişinde bulunduk. Vatandaşların da saha ölçümleriyle düşüncelerini alıyoruz. İlçeleri 6 ana bölüme ayırdık. Hangi profilde adayların doğru olduğunu isimleri de ekleyerek genel merkeze sunacağız."

'AKP'DE BİNALİ YILDIRIM'IN ADAYLIĞI GÜNDEMDE'

"Kim gelirse gelsin biz kendi adayımızla ve yapacaklarımızla ilgileniyoruz. Kente yaraşır, kent kimliğini yeniden ortaya çıkaracak, kenti ve geleceği kurtarmaya yönelik bir adayla ortaya çıkacağız. AK Parti'nin adayı kim olursa olsun Tayyip Erdoğan'ın adaymış gibi yansıtılacağını tahmin ediyoruz. Bizim için adaylarının kim olacağının önemi yok. Ölçümlerde gördük ki AK Parti'ye ve liderine oy vereceğini söyleyen seçmenlerin aday Tayyip Erdoğan bile olsa sonuca etkisi olmayacak. AK Parti'ye yerelde oy veren seçmenlerin yüzde 17'lik kısmı "Ben başka partiye oy verebilirim" diyor. Bizim gündemimiz sadece İstanbul olacak."

'ANKET ŞİRKETLERİ, İTTİFAK OLMAZSA AK PARTİ KAYBEDEBİLİR' DİYOR

"Şu anda biz AK Parti ile İstanbul'da başa başız. Zaten o yüzden geçen gün kendi resmi anket şirketleri de 'AK Parti ittifak yapmazsa İstanbul'da kaybedebilir' dedi. Onlar da bu rakamları görüyorlar. Ciddi bir endişeden kaynaklı gider ayak bütün yarım kalan rant projelerini de hayata geçirmeye çalışıyorlar" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yeni iddia

SONRAKİ HABER

Trump’tan Suudi Arabistan ve OPEC’e 'petrol uyarısı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...