12 Kasım 2018 17:45
Son Güncellenme Tarihi: 12 Kasım 2018 18:18

Kocaoğlu’dan kayıp tablo açıklaması: Evine götüren var mı bilmiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kayıp tablolara ilişkin konuştu: Evine götüren var mıdır, yok mudur onu bilmiyorum.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaybolan tablolara ilişkin, "8-10 tane tablo Konak Belediyesine ait Güzelyalı Kültür Merkezi'nde çıktı. Hangi dönemdeyse verilmiş belli yerlere. Evine götüren var mıdır, yok mudur onu bilmiyorum." dedi.

Kasım ayı birinci olağan meclis toplantısı, belediye salonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılış konuşmalarının yapıldığı sırada, Kültürpark Platformu üyeleri üzerinde “Kültürpark halkındır, halkın kalacaktır” yazan bir pankart açtı.

Grup adına Erol Akcan konuşma yapmak isteyince, Kocaoğlu, meclis toplantısında sadece meclis üyelerinin konuşma hakkı olduğunu söyledi.

KOCAOĞLU: PLATFORMU TANIMIYORUM

İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesine ilişkin rahatsızlıklarının olduğunu belirten Akcan, “Biz demokratik hakkımızı kullanıp, bunu izah etmek istiyoruz. 5 dakika İzmir halkına zaman verilebilirsiniz. Sonuçta İzmir ile ilgili toplantı yapıyorsunuz” diye konuştu. Kocaoğlu ise Kültürpark Platformunu tanımadığını söyledi.

Platform üyelerine randevu almalarını söyleyen Kocaoğlu, “Şimdi oturup meclisi dinleyeceksiniz. Randevu isterseniz veririm. İstemezseniz sizi burada konuşturmam” dedi. Grup daha sonra toplantı salonunu terk etti.

‘HANGİ DÖNEMDEYSE VERİLMİŞ BELLİ YERLERE’

Sayıştay Denetim Raporu'nda belediye envanterinde bulunması gereken 33 tablonun kayıp olmasına ilişkin ise savcılığa gerekli başvuruları yaptıklarını hatırlatan Aziz Kocaoğlu, “8-10 tane tablo Konak Belediyesine ait Güzelyalı Kültür Merkezi'nde çıktı. Hangi dönemdeyse verilmiş belli yerlere. Evine götüren var mıdır, yok mudur onu bilmiyorum. Ama büyük çoğunluğu bulundu. 3-4 tane de bizim odamızda var” diye konuştu.

'TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNİ DEMİRYOLLARI YÜRÜTECEK'

Toplantıda AKP'li üyeler, İZBAN’da sendika ile işveren arasında süren toplu iş sözleşme sürecinin tıkanması ve sendikanın grev kararı almasını hatırlattı, belediyenin önlem alıp almayacağını sordu. Başkan Kocaoğlu, "Biz geçen grevde İZBAN konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ayağı olarak aktif rol oynadık ve bu siyaset malzemesi oldu. Geçen toplu sözleşmeyi biz yürüttük şimdi karışmıyoruz. Bu sözleşme sürecini de ortağımız olan Devlet Demiryolları yürütsün diye bir karar aldık. Bunu Devlet Demiryolları’na da bildirdik. Onlar gerekli çalışmayı yapacak" karşılığını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransız maliyesi, vatandaşların sosyal medya hesaplarını inceleyecek

SONRAKİ HABER

Çizgi roman yazarı Stan Lee hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...