Başakşehir Kanuni Sultan Süleyman Öğrenci Yurdunda ses çıkarma eylemi

Başakşehir Kanuni Sultan Süleyman KYK Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, yurt sorunlarının çözülmesi talebiyle ses çıkarma eylemi yaptı.

11 Kasım 2018 19:41
Paylaş

Ender Şiar ARGIN
İstanbul

İstanbul'daki Başakşehir Kanuni Sultan Süleyman KYK Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, uzun süredir çözülmeyen yurt sorunlarının giderilmesi için ses çıkarma eylemi yaptı.

Saat 21:00 sularında tüm öğrenciler vizelerine çalışırken bir anda elektriklerin gitmesi öğrencilerin sabrını taşıran son damla oldu. Daha önce de yaşanan sıkıntılardan yakınan öğrenciler, aylardır yurtta internetin olmaması ve yurdun ulaşım açısından çok sıkıntılı bir konumda bulunduğunu söylediler. 2 aydır yurt yönetiminin kendilerini oyaladığını ifade eden öğrenciler, bugün yaşanan olayların, yaşanan sorunların son noktası olduğunu belirtti.

Yurdun bahçesine inip slogan atan ve ses çıkarma eylemi yapan öğrenciler, yurtta hiçbir şeyin yolunda gitmediğini, sıkıntıların çözümü için kullanabilecekleri tüm yolları kullanmalarına rağmen sonuç alamadıklarını, son çare olarak protesto etme haklarını kullandıklarını kaydetti. 400' yakın sayıda öğrencinin katıldığı eylemde “Yönetim istifa” ve “İnternet hakkımız” sloganları atıldı.

Olay yerine gelen polislerin bir an önce eylemin bitirilmesi gerektiğini, haklarını bu şekilde alamayacaklarını, dilekçe yazmaları gerektiğini söylediğini belirten öğrenciler, yaklaşık 800 dilekçe yazdıklarını ancak yönetim tarafından ciddiye alınmadığını ifade ederek protestoya devam ettiklerini belirttiler.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bulgaristan'da halk zamlara karşı sokakta

SONRAKİ HABER

Filistinli gruplar: Gazze'de ateşkes sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...