Gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Halkevleri'nin Ankara'daki şubelerine yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı.

18 Ekim 2018 09:49
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ekim 2018 12:57
Paylaş

Halkevleri'nin Ankara'da bulunan Tuzluçayır, Keçiören, Eryaman, İlker ve Mutlu şubelerine yapılan operasyonla gözaltına alınan 4 kişi tutuklama talebi ile çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı.

“Terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınan Halkevleri üyelerine ilişkin soruşturma bulunan tek delil arama yapılan Halkevi şubelerindeki Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı ve Deniz Gezmiş’in fotoğrafları oldu. Terörle Mücadele Şubesinde verdikleri ifadelerinin ardından sabah saatlerinde Ankara Adliyesine getirilen Halkevleri üyeleri, savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Duruşmanın başlaması üzerine polis adliye koridorunda barikat kurdu. Mahkeme Halkevleri üyelerinin haftada bir gün imza ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

MAHKEMEYE ÇIKARILAN HALKEVLERİ ÜYELERİ YALNIZ BIRAKILMADI

Mahkemeye çıkarılan Halkevleri üyelerini çok sayıda sendika ve siyasi partinin temsilcisi de yalnız bırakmadı. Duruşma sırasında gözaltındakileri desteğe gelenler arasında TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, ATO Başkanı Vedat Bulut, KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, BES Ankara Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Tülay Hatimoğulları, EMEP Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, SEP Genel Başkan Yardımcısı Derya Koca, SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya ve Birleşik Devrimci Parti Ankara İl Başkanı Gültekin Koşdemir, Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent ve Yenimahalle Belediye Meclis Üyeleri Hicran Akgün Ceylan ve Songül Gölpınar da vardı.

HALEKEVLERİ EŞ BAŞKANI: SİPARİŞ OPERASYON

Duruşmanın ardından Ankara Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, Halkevleri'ne yapılan operasyonu 'Sipariş operasyon' olarak nitelendirerek,"Toplumun taleplerini örgütlemeye devam edeceğiz. Bugün burada hukukun ve adaletin katledilmesi istendi ama bizim haklı mücadelemiz bunu da püskürttü"dedi.

'TOPLUMUN TALEPLERİNİ ÖRGÜTLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Aktaş, bugüne kadar gözaltı ve tutuklamalarla mücadeleden geri adım attırılmaya çalışıldıklarını fakat gerek kendilerinin gerekse de emek ve demokrasi güçlerinin bütün bileşenlerinin halkın talepleri için direnmeye devam ettiğini söyledi. Aktaş, bu operasyonu sipariş edenlerin mücadeleden, eşitlik için direnen kadınlardan, haklarını isteyen işçilerden, laiklik isteyenlerden korktuklarını belirtti. Toplumun taleplerini örgütlemeye devam edeceklerini söyleyen Aktaş, "Toplu işten çıkartmalar yasaklanana kadar, maaşlara zam gelene kadar, toplumsal yaşamın iyileştirilmesi için her türlü krize karşı taleplerimizi her yerde haykırmaya hazırız" diye konuştu.

'DENİZ GEZMİŞ VE MAHİR ÇAYAN'IN FOTOĞRAFLARI TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ'

Yagılanan Halkevi üyelerinin avukat Sercan Aran, dosyanın emniyet fezlekesinden ibaret olduğunu ifade ederek,"Dava dosyası emniyet fezlekesinden ibaret. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen şube başkanları hakkındaki delilleri, Halkevleri şubelerinde asılan Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan fotoğrafları ile Halkevleri'nin sosyal medya hesaplarından alınan etkinlik fotoğraflarından mevcuttur"dedi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerin 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Anket: CHP'liler İstanbul için Muharrem İnce'yi istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa