18 Ekim 2018 07:04

CHP'de adaylar netleşiyor

CHP'de yerel seçim hazırlıkları sürecinde aday değerlendirmelerinde sürpriz isimlerin yer aldığı ifade ediliyor.

Fotoğraf: CHP Genel Merkezi

Paylaş

CHP'de, yerel seçimler öncesinde anketler ve aday değerlendirmeleri yapılmasının yanı sıra bazıları "sürpriz" olmak üzere çok sayıda ismin belirlendiği ifade ediliyor.

Partinin Ankara örgütünün aday tespiti amacıyla üyelere sorma kararı aldığı belirtilirken, Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bolu'da milletvekili Tanju Özcan isimleri öne çıktı.

AA'nın haberine göre CHP'de, Ankara için iki isim öne çıkıyor. Bunlardan ilki geçen seçimde de CHP'nin adayı olan Mansur Yavaş, diğer isim ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Cengiz Topel Yıldırım. Mansur Yavaş'ın adaylıkta öne çıktığı bilinirken, il örgütünün bu isme temkinli yaklaştığı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun, İzmir için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'u düşündüğü ifade ediliyor. 

CHP'nin Edirne'de Recep Gürkan, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen, Hatay'da Lütfü Savaş, Muğla'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter olan Oral Karakaya'yı aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Balıkesir'de milletvekili Ahmet Akın, Kocaeli'de milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Mersin'de eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Adana'da Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bursa'da  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de öne çıkan diğer isimler arasında bulunuyor.

CHP'nin Uşak anketlerinde iş adamı Asım Kalelioğlu, Zonguldak'ta eski milletvekili Harun Akın ismi öne çıktı.

CHP, seçim kampanyasını geçen hafta düzenlenen belediye başkanları toplantısıyla başlattı. CHP'de, aday adaylığı için son başvuru tarihi, kamu çalışanları hariç, 19 Ekim olarak açıklandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Simge Barankoğlu, gözaltına aldındığı haberini yalanladı

SONRAKİ HABER

Uzunköprü, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa