18 Ekim 2018 05:52

Mahkemeden emsal karar: Eyleme katıldı diye bursu kesemezsin

Mahkeme, eyleme katıldığı için bursu kesilen öğrencinin başvurusunu haklı buldu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ankara 10. İdare Mahkemesi, eyleme katıldığı için bursu kesilen öğrencinin başvurusunu haklı buldu. Mahkeme kararında, "İdarece iddia edildiği üzere eylemin anarşi ve terör eylemleri kapsamında ya da öğrenim özgürlüğünü ihlal edici direniş, boykot, işgal ve bunun gibi davranışlar kapsamında değerlendirilmesine olanak bulunmamaktadır" dendi.

İsmail Saymaz'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre Eskişehir'de, bir kafede meydana gelen tacizi protesto eden LGBTİ+ üyeleri, 7 Kasım 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı. Anadolu Üniversitesi'nde okuyan Sena Çırak'ın aralarında olduğu 11 kişi açıklamanın ardından dağıldı.

Polis, basın açıklamasına katılanlar hakkında tutanak tuttu. 11 kişiye valilikten izin almaksızın eylem gerçekleştirdikleri için OHAL Kanunu'na aykırılık suçundan dava açıldı. Ardından öğrenim kredisi kesilen Çırak mahkemeye başvurdu.

Ankara 10. İdare Mahkemesi, Çırak'ın başvurusunu haklı buldu ve kararı iptal etti. Kararda, eylemin ifade ve toplantı özgürlüğü dışında kaldığına dair bir tespitte bulunulmadığı vurgulandı. Mahkeme "Öğrenim kredisinin kesilmesini gerektiren sebepler arasında sayılmadığı açık olmakla beraber, idarece iddia edildiği üzere eylemin anarşi ve terör eylemleri kapsamında ya da öğrenim özgürlüğünü ihlal edici direniş, boykot, işgal ve bunun gibi davranışlar kapsamında değerlendirilmesine olanak bulunmamaktadır." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

SONRAKİ HABER

Meteoroloji 5 il için uyardı (18 Ekim)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...