17 Ekim 2018 13:39

ABD: Türkiye'ye dair yaptırımlar konusunda kısa sürede karar vereceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye karşı uygulanan yaptırımlar konusunda kısa sürede karar vereceklerini açıkladı.

Gage Skidmore/Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara ziyaretinin ardından, Türkiye’ye karşı uyguladıkları yaptırımlara dair “Bu konuda kısa süre içinde bir karar vereceğiz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Pompeo, ABD tarafının Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlarla ilgili kısa sürede karar vereceklerini açıkladı.

Bu yaptırımların bazılarının rahip Andrew Brunson ile ilgili olduğunu söyleyen Pompeo, Brunson’ın serbest bırakılması sonrası bunların gözden geçirileceğini açıkladı. Pompeo, “Bu konuda kısa süre içinde bir karar vereceğiz” dedi.

ABD yönetimi, Brunson krizi kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül hakkında yaptırım kararı almış; Türkiye’den çelik ve alüminyum ithalatına ek vergiler getirmişti.

Aynı süreçte, Rusya’dan S-300 alımı ve genel olarak ilişkilerin durumu gerekçe gösterilerek, Türkiye’ye F-35 savaş jeti teslimatı da askıya alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

3. havalimanı işçileri için tiyatro oyunu

SONRAKİ HABER

'Refah döneminde pay verilmedi, kriz döneminde  fedakarlık istenemez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa