17 Ekim 2018 10:16

Antalya'da resmi kurumlarda kahvaltı yapmak yasaklandı

Antalya Valisi, kurumlarda kahvaltı yapılmasını yasakladı, "Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek" dedi.

Fotoğraf: Ayşe Yıldız/AA

Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kurumlarda sabah mesaisinde kahvaltı yapılmasına tepki göstererek, "Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek." dedi.

Vali Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki 2018 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Kamu, kurum ve kuruluşların, vatandaşa sunulan hizmetle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları sonucu bir genelge hazırladıklarını belirten Karaloğlu, söz konusu genelgeyi kaymakamlıklara gönderdiklerini aktardı.

'Bugün git yarın gel' anlayışının son bulacağını belirten Karaloğlu, "Vatandaş bize müracaat ettiğinde, 'Ben bilmem mevzuat hazretleri bilir, ben değil yan masada arkadaş bilir' anlayışından vazgeçeceğiz. Kendi işimiz gibi vatandaşın işini takip edip, sonuçlandıracağız." diye konuştu.

'KAHVALTI YASAĞI'

Kurumlarda yapılan sabah kahvaltılarına ilişkin Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Kurumlarda sabah mesai başlıyor, kahvaltı mesaisi de başlıyor. Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek. Mesai başladığında, mesai başlamış olur. Mesai başladıktan sonra kurumun bahçesinde, sağında solunda, ofiste kahvaltı masaları kurulup, dakikalarca, saatlerce kahvaltı yapılmayacak. Bunda her kamu kurumu amirinin dikkatli olması lazım."

SİGARA DÜZENLEMESİ

Karaloğlu sigara düzenlemesini de şu sözlerle anlattı:

"İkinci konu, mesai devam ederken sigara içenler her kafalarına estiğinde kupalarını alıp, binaların dışına çıkmasını doğru bulmuyoruz. Çirkin görüntü oluşturuyor. Mesai saatinde bunu yapmayacaklar. Mesai saati belli, ara verdiğimiz saat belli, o saate kadar memurumuz çalışan arkadaşımız mesaisine devam edecek."

Bütün dairelerin kendilerine çeki düzen vermesini isteyen Karaloğlu, vali yardımcıları ve kaymakamların daire ziyaretlerinde öncelikli olarak bu konulara dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Şiddet sürerse hekimler iş bırakacak

SONRAKİ HABER

Kırım'da yüksekokulda patlama yaşandı: 19 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...