15 Ekim 2018 19:23

Ekşi'ye göre soyunma odasındaki saldırı, 'ufak bir ağız münakaşası'!

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, Amedspor'a yönelik saldırı ve maç öncesi dev ekrandan gösterilen klibe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Görsel: AmedsporSK adlı Twitter hesabının paylaşımı

Paylaş

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 7. haftada oynanan Sakaryaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı öncesi statta gösterilen askeri operasyon klibine, dinletilen "Ölürüm Türkiyem" şarkısına ve maç sonrası Amedsporlu oyuncuların soyunma odasına yönelik saldırıya dair yazılı açıklama yaptı. Saldırıyı "Ufak bir ağız münakaşası" olarak niteleyen Ekşi, klibin 1 kez yayınlandığını ve bizzat kendisinin bir daha gösterilmemesi talimatı verdiğini söyledi. Ekşi ayrıca kamuoyunda maksatlı spekülasyonlar yapıldığını öne sürdü.

Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, maç öncesi statta gösterilen kliple ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bahse konu klip, Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Sakaryalı Uzman Çavuş Ömer Özdemir'in acısını paylaşmak üzere, bir hafta önce oynanan Niğdespor maçı öncesinde de yayınlanmıştır. Klip bu maça özel olarak hazırlanmamış, sosyal medya üzerinden alınmıştır. 19.00'da başlayacak olan Amedspor maçından 45 dakika önce saat tam 18.15'te kulüp kararı olmaksızın kumanda odasından bir defaya mahsus yayınlanmış, bir hassasiyet oluşturur endişesiyle yayın sorumlusu bizzat tarafımdan aranarak, bir daha yayınlanmaması talimatı verilmiştir.

Sakaryalı Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmet verirken hain terör örgütleri tarafından şehit edilmiştir. Emniyet müdürümüzün şehadeti ile başlayan kardeşlik duygusu halen ilk günkü canlılığını korumaktadır. Diyarbakırlının da Sakaryalının da teröre karşı duruşu aynıdır. Terör herkesi hedef alan bir insanlık suçudur. Teröre karşı verilen mücadelede her iki şehrimizden de kahraman şehitlerimiz bulunmaktadır. Bizim kimseyi ötekileştirmek gibi bir kastımız olamaz."

Klibin yayınlanmasının kamuoyuna kasıtlı olarak yanlış aksettirildiğini savunan Ekşi, müsabaka sonrasında yaşananların da abartıldığını öne sürdü. Ekşi, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Maç bitiminde soyunma odasına geçerken sporcular arasında meydana gelen ufak bir ağız münakaşası herhangi bir olaya dönüşmeden sağ duyulu bir şekilde sonlanmıştır. Bu konu, klip yayınlanması olayı ile büyütülerek art niyetli bir şekilde spora ve kardeşliğe gölge düşürecek bir hava oluşturma gayretkeşliğinden ibarettir. Bahse konu müsabaka öncesinde ve müsabaka günü Amedspor kafilesine her türlü misafirperverlik gösterilmiş, tesislerimiz kendilerine açılarak idmanların tesislerimizde yapılması sağlanmıştır. Bu misafirperverliğimizden dolayı kendilerinden de olumlu dönüş olmuştur."

NE OLMUŞTU?

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 7. haftada oynanan Sakaryaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı başlamadan önce stadyumda "Ölürüm Türkiyem" adlı şarkı eşliğinde dev ekrandan askeri operasyon görüntülerini içeren bir klip gösterilmişti. Maç sırasında da Sakaryaspor taraftarları, Amedspor yedek kulübesine saldırmış, son olarak ise maç sonrası Amedspor'un soyunma odasındaki futbolcular saldırdıya uğramıştı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu da Amedspora yönelik saldırıyı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorarak Meclis gündemine taşımıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CNN: Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın öldüğünü kabul etmeye hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Trump'tan muhtemel rakibine: Ülkemizi Venezuela’ya çevirir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...